Свіжі новини
ГоловнаПодіїДружина Віталія Білоножка назвала причину смерті співака

Дружина Віталія Білоножка назвала причину смерті співака

Народний артист України Віталій Білоножко помер 9 січня на 71 році життя через зупинку серця у лікарні. Про це дружина виконавця, співачка Світлана Білоножко, повідомила у коментарі виданню “Гордон”. Інформація про місце та час прощання з артистом буде відома пізніше.

Білоніжко родом із села Слобода Буринського району Сумської області. Першими піснями, записаними Білоніжко на радіо, стали твори Максима Дунаєвського. «Все пройдет» і «Городские цветы». Згодом Білоножко знайшов собі постійних авторів – Олександра Злотника (пісні «Возвращайся сюда», «Там де двоє зустрічаються», «Затанцую тебя», «Кто ты такой?», «Тайфун по имени Катя», «Старая дача», «Чарівниця», «Шануймо любов») та Олександра Осадчого («Ти — земле моя», «Твоє ім\’я», «А була любов», «Не лукав», «Боже, дай Україні волю»). У 1994 році артист випустив компакт-касети під загальною назвою «Ярмарок», через рік – «Яблуневий туман». З того часу Віталій почав концертувати разом зі своєю дружиною Світланою, колишньою солісткою оперети та ексдиктором УТ-1. У 1995 році виконавець був удостоєний звання народного артиста України.

Загалом Білоножко випустив шість компакт-дисків в Україні, США та Канаді, антологію власної творчості та 12 аудіокасет. Наприкінці 90-х разом із дружиною започаткував Міжнародний фестиваль сімейної творчості «Мелодія двох сердець», одного з найпопулярніших в Україні. Білоножко був кандидатом у народні депутати від партії “Сила та честь” на парламентських виборах 2019 року, № 22 у списку. У Світлани та Віталія є двоє дітей: сини Георгій та Євген.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img