Свіжі новини
ГоловнаПодіїСкоро в Україні запрацює електронний кабінет військовозобовʼязаного

Скоро в Україні запрацює електронний кабінет військовозобовʼязаного

Вже у другому кварталі 2024 року Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобовʼязаного.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Там вона коментувала ухвалення Верховною радою законопроєкту №10062 щодо цифровізації армії.

«Ми плануємо на початку другого кварталу запустити електронний кабінет — як тільки закон набуде чинності. По факту ми зможемо приступити до цієї роботи. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий», — зазначає Катерина Чорногоренко.

На її думку, впровадження електронного кабінету дасть можливість військовозобов’язаним актуалізувати свої дані.

«Буде надано період, щоб військовозобов’язаний ці дані актуалізував — останні достовірні дані, і далі вже ТЦК та СП (соціальна підтримка) будуть використовувати ці дані у своїй щоденній роботі», — додає Чорногоренко.

Пані Катерина стверджує, що електронний кабінет військовозобов’язаного забезпечить контакт з ТЦК та СП, не виходячи з дому. Дані будуть надаватися без прибуття громадянина до ТЦК чи СП.

Заступниця міністра оборони також пояснила, що ухвалений Верховною Радою закон про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників в системі «Оберіг».

Вона каже, що це дозволить наповнювати «Оберіг» без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій.

«Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані в режимі реального часу з інших реєстрів», — наголошує посадовиця.

Також Катерина Чорногоренко підкреслила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО:
«Це важливо зазначити й сказати, що цей реєстр буде знаходитися на території України. Він вже розгорнутий, він вже працює, він вже отримав комплексну систему захисту інформації».

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img