Свіжі новини
ГоловнаПодіїНовим очільником Генштабу ЗСУ став теж уродженець Житомирщини

Новим очільником Генштабу ЗСУ став теж уродженець Житомирщини

Керівником Генштабу ЗСУ планують призначити командувача Силами територіальної оборони Анатолія Баргилевича.

Анатолій Баргилевич

Генерал-майор Анатолій Баргилевич народився у селі Омелянівка Коростенського району Житомирської області. Закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

З 2020 по 2022 рік Баргилевич був заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони. Ще до повномасштабного вторгнення РФ, у складі Сухопутних військ ЗСУ він почав створювати та розбудовувати потужну систему військ територіальної оборони.

З 9 жовтня 2023 року Баргилевич обіймає посаду Командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

На початку повномасштабної війни Баргилевич очолив оборону найважливішого сектору №1 оборони Києва на гостомельському напрямку. Він командував угрупованням, основу якого склали підрозділи ТрО він не допустив захоплення Києва росіянами.

Майже півтора року Брагилевич був очільником штабу оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Це угруповання військ, зокрема, брало участь у наступі на Харківщині позаминулого року.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Брагилевич 2022 року отримав ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів. У 2016 році за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов\’язку, та з нагоди Дня Збройних Сил України Брагилевича нагородили орденом Данила Галицького.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img