Свіжі новини

ГоловнаЧиї молокопродукти споживають житомиряни?

Чиї молокопродукти споживають житомиряни?

У супермаркетах та магазинах Житомира зараз у достатніх кількостях є молоко, кефір, йогурти, вершкове масло, морозиво та сири на будь-який смак і вибірУ супермаркетах та магазинах обласного центру зараз у достатніх кількостях є молоко, кефір, йогурти, вершкове масло, морозиво та сири на будь-який смак і вибір. Десятки видів і сортів молокопродукції старанно розміщені на прилавках і в холодильних камерах «Фори», «Сільпо», АТБ та інших торгових точках. Здебільшого це молоко «Селянське», «Яготинське», молокопродукти від «Молокії», «Галичини», «Власної ферми» і т. п.

І все ж очевидним лідером молокопереробки в області є компанія «Рудь», яка в Житомирі реалізує більше третини власної продукції. Житомиряни, як і раніше, надають перевагу «рудівському» пакетованому молоку та ваговому сиру, а літрова ряжанка в пакетах розкуповується, як правило, ще до обіду. Щоправда, придбати продукцію Житомирського маслозаводу простіше у фірмових магазинах, бо полиці більшості супермаркетів завалені чомусь «чужими» молоковиробами.

Не поменшало, на жаль, й тих, хто безконтрольно торгує свіжими молоком, сметаною і сиром, як кажуть, «з рук». Довкола Житнього ринку, наприклад, можна легко купити «півторачку» домашнього молока за 30-35 гривень, півлітра сметани за 50 гривень і кілограм свіжовіджатого сиру за 100. Дивно, але чимало містян не бояться споживати молоко, куплене на стихійних ринках.


І, до речі, деякі молокопродукти, незважаючи на літній сезон, вже почали дорожчати. На це впливає скорочення виробництва молокосировини, ріст закупівельних цін, відключення електроенергії, перебої в роботі охолоджувального обладнання та псування готової продукції в торговельних мережах. А взимку молоко взагалі може подорожчати ще на третину. Цього не виключають експерти.

Володимир Суботенко
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img