Свіжі новини

ГоловнаОдна кома в тендерній документації відстрочила на місяць асфальтування бердичівської вулиці Шевченка

Одна кома в тендерній документації відстрочила на місяць асфальтування бердичівської вулиці Шевченка

Ми вже писали про тендер на асфальтування вулиці Шевченка після заміни на ній інженерних мереж, який майже виграла фірма з Жежелева.
Ми вже писали про тендер на асфальтування вулиці Шевченка після заміни на ній інженерних мереж, який майже виграла фірма з Жежелева.

Шість учасників тендеру понизили ціну майже на третину — з 18 мільйонів до менш ніж 13 мільйонів. І три з них зупинили торги майже на одній цифрі з різницею в 100 гривень (а між двома першими позиціями — лише 2 гривні). І саме ці учасники домоглись того, що врешті-решт результати тендеру були скасовані.

Конкуренти подали скаргу про те, що в документах переможця тендеру, фірми «АК-Інвестбуд» знайшли помилку. В технічному завданні передбачено: «Розчинники для фарби т 0,012413, а у наданому файлі підсумкової відомості п. 52 кількість розчинника для фарби складає 0,12413 т , що в 10 разів перевищує нормативну, відповідно Технічного завдання та Локального кошторису на будівельні роботи».

Тобто десь у багатосторінковому кошторисі виконавці перемістили на одну цифру кому, і замість 12 літрів розчинника записали 120 літрів розчинника, який необхідний для нанесення фінальної дорожньої розмітки після асфальтування вулиці. Зважаючи на те, що ціну за весь комплект робіт «скинули» на п’ять з лишком мільйонів, здавалося б, 100 літрів розчинника не мали б впливати на остаточний результат, але…

Через цю помилку та особливості закону про публічні закупівлі, в підсумку не вдалось навіть оголосити переможцем наступного учасника тендеру (ПП «Автомагістраль», ціна якої була всього на дві гривні вищою), чи ще наступного (ВКФ «Урарту», ціна якої була вищою на 88 гривень), а довелось оголошувати новий тендер.

А тепер про терміни. Якщо попередній тендер був оголошений 8 липня і безрезультатно завершився 12 серпня, то навряд чи раніше, ніж за місяць завершиться новий тендер, оголошений вчора, тобто 12 серпня. Учасники першого тендеру оптимістично планували завершення робіт з асфальтування не пізніше 30 листопада, а що ж тепер плануватимуть учасники другого тендеру?

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img