Свіжі новини

ГоловнаЦьогоріч на Житомирщині зернових посіяли менше, а врожай очікують більшим

Цьогоріч на Житомирщині зернових посіяли менше, а врожай очікують більшим

У цьому році аграрії Житомирської області посіяли зернових приблизно на 40 тис. га менше, ніж торікУ цьому році аграрії нашої області посіяли зернових приблизно на 40 тис. га менше, ніж торік. Основна причина – неспрятливі погодні умови, зокрема відчутна травнева спека і задовга відсутність дощів. На даний час в області вже майже завершено збір ранніх зернових та зернобобових культур.

Про це повідомила пресслужба ОВА.

«За даними Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації, станом на 21 серпня 2024 року, у всіх категоріях господарств області ці культури зібрано на площі 197,3 тис. га (99,1% до прогнозу). Загальний намолот зерна склав 798,2 тис. тонн, що на 30,3 тис. тонн більше, ніж було зібрано на цю дату минулого року. Урожайність становить 40,5 центнерів з гектара, що на 1,0 центнера більше у порівнянні з торішніми показниками», – зазначено у повідомленні.

Нині на полях області у розпалі збір пізніх зернових культур, серед яких кукурудза на зерно, що займає площу 215 тис. га, гречка – 15,7 тис. га та просо – 6,3 тис. га.

А між тим, фахівці аграрного ринку прогнозують цьогорічний валовий збір зерна по області трохи меншим, ніж торік (приблизно на 100 тис.тон), через зменшені площі під посів.

Загалом, у цьому році аграрії області планують зібрати близько 2,3 мільйони тон зерна, із них ранніх зернових – орієнтовно 708 тис. тон. Отож, жителі області будуть повністю забезпечені хлібом, – стверджують експерти хлібного ринку.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img