Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ 55 школах Житомирщини працюють офіцери служби освітньої безпеки

У 55 школах Житомирщини працюють офіцери служби освітньої безпеки

Офіцер служби освітньої безпеки — це фаховий посадовець, який разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів, починаючи з допуску дітей до приміщення школи.

Окрім того поліцейський стежить за безпековою ситуацією в навчальному закладі за допомогою камер відеоспостереження. Вони розташовані на вході, у коридорах та їдальні. В класних кімнатах — відеоспостереження відсутнє.

У разі небезпеки чи виявлення поліцейським підозрілої особи, він лише натиском на тривожну кнопку може викликати підмогу. На виклик негайно прибуває поліцейський екіпаж. Їхнє завдання – оглянути територію, виявити порушника та провести із ним бесіду.

Офіцерів служби освітньої безпеки готували спеціально в рамках пілотного проєкту Міністерства внутрішніх справ України. 480 осіб зі всієї країни пройшли ретельний відбір та спецкурси для роботи в навчальних закладах.

У навчальних закладах Житомирщини таких офіцерів працює вже 55.

Серед найголовніших навичок офіцеру безпеки є спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів. Загалом, в обовʼязки входить наступне:

  • розʼяснювальна робота про знаходження на території закладу невідомих пристроїв та предметів, техніка безпеки у цьому випадку.
  • робота з дітьми у випадку знаходження на території сторонніх осіб та правил поведінки.
  • ґрунтовна робота з основ техніки безпеки та правил походження під час небезпечних випадків.

Крім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img