Свіжі новини
ГоловнаПодіїДо Дня захисників і захисниць України у Житомирі відбулося спецпогашення марки “Під...

До Дня захисників і захисниць України у Житомирі відбулося спецпогашення марки “Під покровом Богородиці”

1 жовтня Укрпошта офіційно вводить в обіг благодійну поштову марку «Під покровом Богородиці», яка присвячена Дню захисників і захисниць України. До спецпогашення марки долучився начальник відділу ветеранської політики Житомирської ОВА Денис Соколовський.

День захисників і захисниць України — це день, коли українці вшановують всіх, хто захищав і хто далі продовжує боронити нашу державу. Це свято відваги, героїзму та шани до тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність країни. Ця дата також є символічною, адже збігається зі святкуванням Покрови Пресвятої Богородиці.

“Ця марка — не просто символ на папері, а вираження глибокої віри в захист та перемогу. Кожен придбаний примірник — це жест вдячності та підтримки, що допомагає нашій армії в її святій боротьбі. У наших руках — не тільки зброя, але й віра в краще майбутнє”, — підкреслив Денис Соколовський.

Марка відображає глибокий зв’язок між захисниками України та їхньою заступницею – Дівою Марією. На ній зображена Пресвята Богородиця, яка своїм омофором огортає і захищає тих, хто боронить українську землю. Варто зауважити, що весь тираж є благодійним, а кошти з продажу підуть на допомогу ЗСУ.

 Довідково. Тираж марки – 420 000 примірників. Кількість марок в аркуші – 6. Тираж конверта «Перший день» – 30 000 примірників, карток – 30 000 примірників. Художник марки та конверта «Перший день» Сергій Майдуков.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img