Свіжі новини
ГоловнаПодіїОрденом "Золота Зірка" посмертно нагородили старшого сержанта з Житомирщини Сергія Костюченка

Орденом “Золота Зірка” посмертно нагородили старшого сержанта з Житомирщини Сергія Костюченка

Посмертно найвищою державною нагородою — орденом “Золота Зірка” — нагородили жителя Житомирщини, старшого сержанта Сергія Костюченка. Також Президент України Володимир Зеленський вручив відзнаку “За мужність та відвагу” 148-й окремій артилерійській бригаді.

Про це повідомила Житомирська обласна військова адміністрація.

У День захисників і захисниць України Президент Володимир Зеленський вручив нагороду рідним загиблого Героя України Сергія Костюченка.

Герой України захищав Україну ще з 2014 року, коли брав участь в АТО. З початком повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Сергій став на захист Чернігівщини. Він командував мінометним розрахунком, який знищив дивізіон російських балістичних ракетних комплексів “Іскандер”, шість вантажних автомобілів та бронеавтомобіль “Тигр” армії РФ. У червні 2022 року, перебуваючи на Донеччині, Сергій продовжив захищати рідну землю, коригуючи вогонь мінометів, що допомогло ліквідувати штурмову групу окупантів. Його відвага та самопожертва навіки залишаться в пам’яті нащадків”, — йдеться у повідомленні.

1 жовтня Президент України також вручив відзнаку “За мужність та відвагу” 148-й окремій артилерійській бригаді.

“Цей підрозділ був сформований у березні 2015 року, після початку російської агресії, на базі 81-ї окремої аеромобільної бригади. Під час повномасштабного вторгнення артилерійський дивізіон брав активну участь у бойових діях, забезпечуючи вогневу підтримку підрозділів Сил оборони та завдаючи нищівних ударів по армії РФ. Їхня професійність і бойовий дух неодноразово сприяли досягненню важливих перемог на полі бою”, — повідомила Житомирська обласна військова адміністрація.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img