Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині до 5 років ув’язнення засуджено колишню вчительку, яка поширювала кремлівську...

На Житомирщині до 5 років ув’язнення засуджено колишню вчительку, яка поширювала кремлівську пропаганду

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України реальний термін ув’язнення отримала прихильниця рашизму, яка заперечувала збройну агресію росії та вихваляла ворожих окупантів.

Колегія суддів Житомирського апеляційного суду засудила фігурантку до 5 років тюрми.

Зловмисницею виявилася 56-річна викладачка гімназії в одній із громад Житомирського району, яка раніше обіймала посаду заступниці директора з навчально-виховної роботи.

Слідством встановлено, що антиукраїнські дописи про так звану «боротьбу з неонацизмом, українськими радикалами, очищення Донбасу та України» нині вже ексучителька регулярно розміщувала на власній сторінці у забороненій соцмережі.

Фігурантка поширювала також заклики на підтримку загарбницької армії та із пропозиціями долучатися до ініціативи кремлівського пропагандиста Соловйова щодо збору коштів для придбання окупантам військової амуніції і квадрокоптерів.

Крім того, ворожа пропагандистка просувала московські наративи про «фейки Банкової» щодо великої кількості постраждалих у результаті ракетного обстрілу росіянами торговельного центру «Амстор» на Полтавщині (внаслідок того жахливого теракту загинуло 22 людини і більше сотні отримали поранення).

У інших публікаціях зловмисниця популяризувала представників російських окупаційних угруповань, виправдовувала та прославляла їхні воєнні «подвиги».

Розглянувши зібрані СБУ докази, суд визнав ворожу прибічницю винною в умисному неодноразовому поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація представників її збройних формувань, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили.

Документування протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі СБУ в Житомирській області.

Обвинувачення в суді підтримувала Житомирська обласна прокуратура.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img