Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяСила віри і мотивації: як вчителі формують успіх учнів у Житомирі

Сила віри і мотивації: як вчителі формують успіх учнів у Житомирі

Свято тих, хто навчає, виховує та формує світ… Напередодні житомирські освітяни отримують вітання.

Ірина Блажиєвська викладає математику у Ліцеї №1 міста Житомира. Цьогоріч четверо її учнів продемонстрували найвищий результат на НМТ — 200 балів, і це не перше таке досягнення за 38 річний педагогічний досвід.

Її спільна з учнями перемога окриляє, дає поштовх на подальшу роботу, а ще — допомагає не розчаруватися у своїй професії.

Саме мотивація дитини є визначальною для досягнення учнями успіху, вважає пані Ірина. Для сучасних дітей це навіть важливіше, аніж любов до предмета. Мовляв, теперішня молодь прагматична. І якщо знає, для чого це потрібно, тоді і буде результат. Тому змотивувати дитину — вкрай важливо.

«У моїй практиці були випадки, коли діти у 8 та 9 класах вчилися не дуже, але на НМТ показали високі результати, — розповідає. — Тут, думаю, і спрацювала сильна мотивація. Кожну свою помилку дитина аналізувала і рухалася вперед».

Вона хвилюється разом із дітьми, очікуючи результати НМТ, і навіть через смартфон відчуває їхні емоції, коли отримує повідомлення зі смайликами. А особливо таке: “У мене 200 балів. Я щаслива”.

І хоч її учениця Світланка Загадська, авторка цього смс, обрала для себе спеціальність «Українська філологія», вона щаслива, бо діти самостійно роблять вибір.

«Я завжди кажу своїм учням: це велике щастя, коли людина може вибирати. Та за цей вибір ви несете відповідальність. А ще кажу: світ у нас не чорно-білий, а різнокольоровий. Ми балансуємо на межі різних кольорів».

Бо вчитель, окрім граматики чи алгебри, має вчити дітей бачити світ багатогранним, запитувати, шукати відповіді і не боятися помилитися.

Попри непрості умови, в яких сьогодні працюють вчителі, вони зберігають свою внутрішню силу і віру в своїх учнів.

«Людина обов’язково має вірити. Вчитель вірить в своїх учнів. Це стрижень, за який ми тримаємось. Я щаслива в своїй професії».

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img