Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині поліцейські завершили розслідування незаконного вилову риби

На Житомирщині поліцейські завершили розслідування незаконного вилову риби

На початку вересня житель Городницької громади за допомогою сіток зайнявся рибним промислом на річці Случ. Таке правопорушення помітили працівники рибоохоронного патруля. Поліцейські Звягельського райвідділу розпочали кримінальне провадження.

Про це 4 жовтня інформує Звягельський районний відділ поліції.

“Дізнавачі встановили, що 22-річний житель громади взяв із собою три волосяні сітки, що є забороненими знаряддями лову, заздалегідь підготував дерев’яного човна та вирушив на риболовлю. За їх допомогою він виловив з річки понад три десятки карасів, європейського сома та лина. Сума збитків, спричинених водним біоресурсам держави, становить майже 56 тисяч гривень.

Чоловік свою провину визнав та зобов’язався відшкодувати завдані збитки.

Поліцейські оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) КК України. Днями обвинувальний акт було скеровано до суду”, – йдеться у повідомленні.

За чинним законодавством причетному загрожує покарання у вигляді штрафу або пробаційного нагляду чи обмеження волі на строк до трьох років.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img