Свіжі новини
ГоловнаАфішаУ Житомирі відбудеться незвичний захід - SKOVORODANCE

У Житомирі відбудеться незвичний захід – SKOVORODANCE

10 жовтня в Житомирі відбудеться незвичний захід, головним героєм якого стане вінілова платівка SKOVORODANCE.

Сьогодні українська культура переживає свій новий ренесанс, і це відбулося не тільки в наслідок проявів нашого мужнього спротиву і протистояння викликам. Будь-які прояви творчості сьогодні стають платформою для комунікації, можливістю відчути всіх нас – людей із різними смаками, преференціями, соціальними викликами, рівнем освіти й статками – єдиним народом, що поважає себе і долає усі негаразди свідомо і згуртовано.

Проєкт SKOVORODANCE ініціював Харківський літературний музей, який досліджує та популяризує українську літературно-історичну спадщину. Це унікальна літературно-музична колаборація, яка переосмислює творчість визначного українського філософа та поета Григорія Сковороди, а саме його збірку «Сад божественних пісень».

Над її створенням працювали письменник і музикант Сергій Жадан, українсько-німецький музикант і діджей Юрій Гуржи та тернопільський мультиінструменталіст і звукорежисер Лесик Омодада, а також велика команда з понад 35 музикантів.

Сьогодні ж SKOVORODANCE продовжує свою подорож Україною вже у вигляді вінілової платівки. Завдяки її звучанню, гості заходу зможуть поринути у чудову атмосферу, натхненну творчістю видатного українського філософа. Його ідеї з такою легкістю відгукуються у в серцях кожного з нас саме тому, що несуть у собі сенси єднання, пошуку свого призначення, свободи вибору, а також вміння бути щасливим попри життєві виклики.

Тетяна Пилипчук: «Ще до повномасштабного вторгнення ми з Юрою Гуржи вирішили зробити «куражну» вечірку до 300-ліття Григорія Сковороди. Так, щоб відзначити ювілей філософа без офіційного пафосу. Але в 2022 році, коли влітку ми все ж почали думати, що ми можемо зробити в день народження Сковороди, стало важливим об’єднати усіх тих митців, активістів, які залишились у Харкові, або ж часто до нас приїжджали, підтримували в нашому спротиві росії. Тоді прийшло рішення створити музичний альбом, щоб нагадати про ідеї Сковороди – такі близькі та необхідні нам сьогодні. Коли іноземці запитують мене про українську ідентичність, я їм розповідаю про Сковороду – як він описував найважливіше для людей XVIII століття, що дивним чином не втратило актуальності до сьогодні».

Тож запрошуємо долучитися всіх охочих до нашого заходу-привітання, заходу-обіймів від Харкова, бо саме так відчувається наше спільне «разом». 

Захід відбудеться 10 жовтня в Броварня Шульц 2.0, вул. Перемоги 1, початок о 19:00, вхід вільний.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img