Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяЧому в Житомирі риба дорожча за мʼясо?

Чому в Житомирі риба дорожча за мʼясо?

До речі, досі немає чіткої відповіді: «Який продукт несе більше користі?». Адже м’ясо та риба схожі багатством складів із наявністю корисних мікроелементів, що впливають на правильну роботу майже всіх систем організму; відмінними смаками та ароматами; різноманітністю видів і способів приготування. З іншого боку, м’ясо і риба завдають шкоди при надмірному чи неправильному вживанні. Як стверджують експерти, постійне вживання м’яса веде до неприємного запаху з рота та ожиріння. З рибою нібито менше проблем, до того ж вона добре позначається на роботі головного мозку та інших органів, у той час як дія м’яса більше спрямована на м’язові тканини та скелетну систему. Що ж корисніше? Мабуть, і той, і інший продукт, але в помірних кількостях. Та ще багато що залежить від смаків самих споживачів.


А поки вчені з гурманами відносно цього ще ведуть дискусію, ціни в житомирських маркетах і ринках явно стали більш «прихильними» до рибної продукції.

Якщо «ходову» свинину на Житньому ринку, скажімо, можна зараз придбати в середньому за 150–170 гривень, то кілограм «ходової» скумбрії стане на 30–50 гривень дорожче. Але «печалька» ще й у тому, що ця неприємна тенденція має продовження, тобто морська риба швидше дорожчає за тваринне м’ясо й узимку може сягнути далеко за 200 грн.

Навіть річкова риба, вирощена у водоймах поблизу Житомира, нині коштує в середньому 140–160 гривень. Це короп, а щуку, наприклад, менше ніж за дві сотні на базарі вже не придбаєш.


Якусь логіку в цьому процесі відшукати важко, особливо щодо річкової риби, на вирощування якої витрати не великі (погодьтеся, що корову і свиню виростити важче), та й везти її не потрібно з Чорного чи Балтійського морів. А втім, покупці від цього, схоже, мало засмучуються, пам’ятаючи українське прислів’я: «Що найкраща риба — то ковбаса».

Володимир Суботенко

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img