Свіжі новини
ГоловнаТехнодрайвАнонсовано Jeep Compass нового покоління: кросовер порідниться з Peugeot і Opel

Анонсовано Jeep Compass нового покоління: кросовер порідниться з Peugeot і Opel

Паркетник американського бренду в наступному поколінні буде доступний як тільки з ДВЗ, так і в електрифікованих версіях. Одними з перших новий Джип отримають європейці.


Концерн Stellantis поділився дизайн-скетчем кросовера Jeep Compass нового покоління. Оголошено, що на конвеєр італійського заводу модель стане наступного року (там же роблять попередній паркетник для Європи), а старт виробництва такого SUV у Північній Америці намічений на 2026-й. У Stellantis також заявили, що свіжий паркетник буде побудований на платформі STLA Medium, на якій базуються останні Peugeot 3008 / Peugeot 5008 і Opel Grandland.

Як і раніше, новий Compass запропонують із ДВЗ або у вигляді гібрида. А ще в новому поколінні модель вперше отримає повноцінну електричну версію. І це поки що всі офіційні подробиці.


Нагадаємо, Jeep Compass, що йде, в строю з 2016-го, створений на «візку» Small Wide LWB 4×4. У 2020-му представили рестайлінгову китайську версію, глобальну ж модель оновили у 2021 році. До речі, в Піднебесній концерн Stellantis потім і зовсім згорнув виробництво – локальні Джипи попитом не користувалися. У Європі нинішній Compass теж у «мінусі»: згідно зі статистикою JATO Dynamics, із січня до серпня 2024-го (свіжіших даних на момент публікації новини не було) там на облік поставили 19 364 кросовери, що на 34% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. А ось у Штатах у Jeep Compass поки що все добре, результат січня-вересня 2024-го (це вже статистика самого Stellantis) – 84 474 одиниці (+18%).

Судячи з єдиної поки що картинки, в новому поколінні кросовер збереже заквадрачені колісні арки. При цьому модель отримає трохи більш значний передній бампер і «ширяючий» дах.

Техніку наступний Jeep Compass напевно розділить зі співплатформеними моделями від Peugeot і Opel. Тобто чекаємо гібрид з бензиновою турботрійкою 1.2, гібрид з установкою на базі турбочетвірки 1.6 і електроверсії, для яких буде передбачено кілька варіантів батареї. А щодо «традиційних» машин, то навіть Peugeot 3008/Peugeot 5008 і Opel Grandland тільки з ДВЗ ще не представлені.

Тим часом, нехай у Stellantis і обіцяють запустити виробництво нового Compass лише у 2025-му, перший показ цілком можуть провести вже цього року.






Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img