Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяУ Житомирі змінилися правила для поселення переселенців у модульні будинки

У Житомирі змінилися правила для поселення переселенців у модульні будинки

У Житомирській громаді змінилися правила заселення у модульні будинки — переселенців розміщуватимуть за рейтинговим способом.

Про це 9 жовтня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради розповіла керівниця відділу по обліку та розподілу житлової площі міської ради Надія Сидун.

З її слів, деякі категорії переселенців не мають права на розміщення у модульних будинках.

Внутрішньо переміщені особи, які у власності мають житлове приміщення або його частину площею 13, 65 квадратних метрів на одного члена сім’ї, розташоване на території України, окрім тимчасово окупованих територій або тих, де ведуться бойові дії, відповідно до переліку територій, затверджених Мінінтеграції, не мають права на розміщення в тимчасових спорудах“, — зазначила Сидун.

Також переселенці повинні будуть подавати інформаційну довідку з реєстру про наявність чи відсутність власності.

Розгляд заяв внутрішньо переміщених осіб буде здійснюватися тимчасовою комісією та розглядатися відповідно до бальної системи оцінювання потреби в житлі для переселенців.

Хто обирає вищий бал, той буде розміщений насамперед у будинках.

Крім того, Надія Сидун розказала, хто може першочергово отримувати право на житло.

“У пріоритеті — сім’ї військовослужбовців, які брали або беруть участь у захисті Батьківщини, таким родинам нараховується найвищий бал — 50 і всі вони йдуть у рейтингу перші; також це сім’ї з дітьми, особи з інвалідністю та родини, в складі яких є пенсіонери“, — поінформувала Сидун.

Зі слів виконувачки обов’язків Житомирського міського голови Галини Шиманської, відтепер модульні будиночки вже будуть заселені виключно за рейтинговим способом.

Ваша стаття

Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img