Свіжі новини
ГоловнаПодіїДля продовження будівництва тролейбусної лінії на Мальованку в Житомирі потрібно 380 тис....

Для продовження будівництва тролейбусної лінії на Мальованку в Житомирі потрібно 380 тис. євро

380 тисяч євро потрібно для того, щоб продовжити будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка у Житомирі.

Про це розповів голова бюджетної комісії Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

За його словами, у зв\’язку з тим, що підвищилися ціни на матеріали, підряднику не вистачає коштів на продовження будівництва.

“Підрядник сказав, що призупиняє будівництво, поки не буде погоджена додаткова сума, – пояснює Юрій Мойсеєв. – Зараз відбувається узгодження. Європейський банк каже, що начебто не проти збільшити цю вартість, розуміючи ситуацію, але чекає від підрядника обґрунтування суми. Ту суму, яку озвучив підрядник, у нього не виходить правильно та нормально обґрунтувати, тому всі роботи призупинені”.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук розповів, які роботи з будівництва тролейбусної лінії вже виконали.

“Опори встановлені, підстанція модернізована, кабелі втягнуті, контактної мережі ще немає, – каже Олександр Шевчук. – Найдорожчі матеріали на сьогоднішній день залишилися. І, на жаль, вони подорожчали більше, ніж на 35 відсотків, що не передбачено умовами контракту. Тому роботи не проводяться, поки не буде вирішена фінансова частина”.

Голова бюджетної комісії міської ради Юрій Мойсеєв розповів, за яких умов і коли закінчиться будівництво.

“Якщо ми домовимося з цим підрядником і він все ж таки поступиться своїм, я би сказав так, апетитом, то він залишиться, і ми зможемо добудувати тролейбусну лінію до кінця цього року, – каже Юрій Мойсеєв. – Якщо це буде новий тендер і у нас почнеться розірвання договору зі старим підрядником і оголошення нового тендеру, то це буде, я думаю, в середині наступного року, тому що там є процедура, від якої ми не відійдемо”.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img