Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Пенсійному фонді Житомирщини пояснили, кому і на скільки збільшать виплату пенсій

У Пенсійному фонді Житомирщини пояснили, кому і на скільки збільшать виплату пенсій

У 2024 році в Україні зростуть пенсійні виплати. Це відбудеться з 1 березня і з 1 квітня у рамках індексації, яку анонсували у Кабінеті міністрів України у вересні 2023 року. Заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду в Житомирській області Світлана Антонюк пояснила, що підвищення стосуватимуться практично всіх, хто перебуває на пенсії більше, ніж три роки.

“Підвищення пенсійних виплат поширюється на всіх пенсіонерів області, тобто на всі категорії пенсіонерів. Мінімальне підвищення складатиме не менше 100 гривень, максимальне — 1500 гривень”, — сказала Світлана Антонюк.

За інформацією фахівчині Головного управління ПФУ, наступний етап підвищення пенсійний виплат відбудеться 1 квітня 2024 року.

“Цей етап стосується тих пенсіонерів, у кого є стаж роботи станом на 1 березня не менше 24 місяців після чергового перерахунку або призначення пенсії. Постановою уряду передбачені мінімальні пенсійні виплати для певної категорії пенсіонерів. Зокрема, для осіб, яким виповнилося 65 років і які не працюють, мають відповідний стаж роботи: 30 років для жінок, 35 років для чоловіків. Мінімальна пенсійна виплата має бути не менше, ніж 3370 гривень. Для інших осіб, які не мають 30-35 років стажу і не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2725 гривень”,
— розповіла Світлана Антонюк.

Житомирянин Володимир Поліщук розповів, що отримує пенсію у 4400 гривень. Каже, що зростання пенсійних виплат у його випадку не вплине на його статки.

“Я думаю, однією рукою вони мені додали, а іншою забрали. Все дорожчає, квартплата дорожчає. Оформлюю субсидію“, — сказав Володимир Поліщук.

Зі слів житомирянки Віри Марцинюк, у неї пенсія станом на кінець лютого 2024 року становить 5 тисяч гривень.

“У мене пенсія більша — 5 тисяч гривень. Це, звісно, невелика сума на даний час. Ціни ростуть кожного дня, а на ліки взагалі шалені ціни”, — розповіла житомирянка Віра Марцинюк.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img