Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаДержпродспоживслужба перевірила якість водопостачання на об'єктах в Житомирській області

Держпродспоживслужба перевірила якість водопостачання на об\’єктах в Житомирській області

Під наглядом Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області знаходиться 247 об’єктів централізованого та 583 об’єкти децентралізованого водопостачання, а також 98 підприємств централізованого питного водопостачання та 65 об’єктів водовідведення.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

“З початку року спеціалістами Держпродспоживслужби перевірено 571 об’єкт водопостачання, що складає 68% від кількості об’єктів водопостачання, у т.ч. обстежено 105 об’єктів централізованого та 466 об’єктів децентралізованого водопостачання.

Під час здійснення перевірок на предмет дотримання вимог санітарного законодавства порушення встановлено на 286 об’єктах водопостачання, що складає 50 % від усіх перевірених об’єктів. Кількість об’єктів централізованого водопостачання, на яких встановлено порушення – 77 та об’єктів децентралізованого водопостачання – 209.

З 65 комплексів очисних споруд каналізації, що функціонують в області, спеціалістами територіальних управлінь протягом 2022 року було перевірено 10 таких об’єктів. В ході проведених комісійних обстежень зазначених об’єктів встановлено, що більшість очисних споруд в населених пунктах області працюють неефективно: не проводиться знезараження господарсько-побутових стоків, незадовільний санітарно-технічний стан приміщень каналізаційно-насосних станцій та хлораторних тощо“, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до укладених договорів на підприємствах водопостачання систематично здійснюється відбір та дослідження проб води питної за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

Протягом 2022 року спеціалістами територіальних управлінь з джерел централізованого водопостачання було відібрано 260 проб питної води з метою дослідження її якості за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, з джерел децентралізованого водопостачання-70 проб, з поверхневих водойм I категорії-28проб.

У зв’язку з виявленими порушеннями вимог санітарного законодавства на об’єктах водопостачання та водовідведення спеціалістами Держпродспоживслужби області на адресу керівників підприємств, суб’єктів господарювання надано 16 приписів та розпоряджень, направлено 261 лист до органів місцевого самоврядування та на ім′я балансоутримувачів об′єктів водопостачання з рекомендаціями щодо усунення порушень. З даного питання ініційовано проведення 31 засідання комісій з питань ТЕБ та НС.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img