Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаМедики Брусилівської лікарні розповіли про найважчий період війни. ВІДЕО

Медики Брусилівської лікарні розповіли про найважчий період війни. ВІДЕО

Лікарі Брусилівської лікарні за потреби готові відновити роботу в екстремальних умовах, так як це було у перші дні повномасштабної війни. Тоді весь медичний персонал працював цілодобово, приймаючи поранених військових та цивільних.

Більшість з пацієнтів вдалося врятувати, розповів головний лікар Брусилівської лікарні Сергій Хабаза.

Сергій Хабаза згадує, що у лютому військові дії точилися за 20 кілометрів від Брусилова. Перших поранених до лікарні привезли 27 лютого. Тоді основні пацієнти поступали з вогнепальними, вибуховими та уламковими пораненнями.

“За одну добу з пораненнями до нас зверталися до 27 людей, – розповідає Сергій Хабаза. – Наша лікарня має змогу приймати одночасно до 20 людей. Одна бригада тут перебувала цілодобово, три бригади задіювалися в разі необхідності. Практично дві бригади тут були на місці постійно, тут жили”.

Заступниця головного лікаря Брусилівської лікарні Юлія Янчук згадує про найтяжчий для медиків день.

“Було багато поранених з відірваними кінцівками, осколкові поранення, травми грудної клітини, живота, були діти з пораненнями в черевну порожнину. Найтяжчий день був, коли розстріляли колону в Макарові, було дуже багато поранених військових, цивільних, дітей. Ми фактично працювали дві бригади, дві операційні, дві перев’язочні”.

Поранених розміщували і у дитячому відділенні, каже заступник головного лікаря Брусилівської лікарні Омелян Кавтиш.

“Тут у нас в палатах знаходилися поранені, тут проводили всі необхідні маніпуляції, процедури. Були дуже важкі травми. Поєднані черепно-мозкові травми, травми грудної клітини, черевної. Поранення рук та ніг не бралися до уваги, мається на увазі не вважалися важкими травмами”.

Медики Брусилова той період роботи згадують як найважчий. Зараз Брусилівська лікарня працює у штатному режимі. За словами лікарів, працюючи з пораненими, вони здобули професійний досвід, якого раніше не мали.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img