Свіжі новини

ГоловнаУкраїна«Бєспрєдєл» по-коростишівськи

«Бєспрєдєл» по-коростишівськи

Щопонеділка відвідую міську раду з метою підписання Актів наданих послуг (йдеться про статті щодо діяльності міської ради, за публікацію котрих, згідно з договором КГ з міською радою, маємо отримувати плату). Міський голова Іван Кохан завжди без проблем ці акти завізовує, так було й цього разу. А от з керуючою справами Оксаною Полєшко у нас часто виникають, м’яко кажучи, непорозуміння. Для неї підпис міського голови не аргумент. Усе залежить від настрою даної особи: захоче – підпише, не захоче – ні. Так було і цього разу.

Справа в тому, що Оксані Юріївні не сподобалась стаття «Гаряча новина» на нашій сторінці у фейсбуці. І тому Акти наданих послуг вона не підписала, хоча у статтях «Ушанували пам’ять тих, хто дав відсіч невидимому ворогу…» та «Виконком міськради: важливі для громади питання «не пройшли» йдеться саме про діяльність міської ради. Більше того, анонсам цих статей у фейсбуці Оксана Полєшко ставила уподобайки, поширювала їх. А тут аргументує свою відмову поставити підпис так: «Ми їх не замовляли!». …І все через статтю «Гаряча новина».

Мало того, вона була вкрай здивована, що я потрапив у кабінет міського голови, адже на обох поверхах приміщення міської ради стоять молоді люди спортивної статури з наказом не пропускати «чужих». Урешті-решт вона просто вигнала мене з кабінету, хоча він не її, а міського голови (Іван Михайлович у цей час скромно мовчав). Та що там мене? Як виявилось пізніше, ці молодики у цивільному без пред’явлення будь-яких посвідчень чи аргументів не допустили до роботи й працівників міської ради, зокрема, першого заступника міського голови Руслана Дейчука та заступника Сергія Бондарчука. Цікаво, хто ці люди і за чиїм наказом діють?..

Повернемось до статей-«непідписанток». Так було й з попередніми статтями: «Герої Майдану», «Наша сила – єдність!», «Амбітні плани» (КГ №8 від 24.02.2023), «Крига скресла?», «Долучилися до питань державних» (КГ №9 від 3.03.2023) та «Діти – наш скарб і найбільша мотивація (№11 від 17.03. 2023) на загальну суму 18 675, 04 грн. Нічого дивного, адже неодноразово чув від посадовиці: «МЕНІ ваша газета не потрібна!». Тож якщо КГ припинить свою роботу через брак коштів, Оксану Полєшко це тільки потішить.

А знаєте, що найбільше здивувало: не підписання двох перших з названих статей – до Дня Героїв Небесної Сотні та Дня Єдності України.

Шановна Оксано Юріївно, розумію, що ви «не замовляли» ні Революції Гідності, ні єднання України. Ці події відбулися чомусь і без вашої візи. Але мушу нагадати вам, що ви своїми діями порушуєте ст. 34 Конституції України, згідно з якою «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір». Також ви систематично порушуєте Закони України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації», «Про державну підтримку друкованих засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформацію».

А ще прошу не забувати: міська рада – не приватна структура, де ви можете діяти як вам заманеться. Керуюча справами виконкому міської ради – посадовець, який має і мусить виконувати і поважати Конституцію та Законодавство України!!!

Але що говорити про дотримання законів, коли у міській раді таке коїться?!

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img