Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Національному музеї космонавтики допомагають адвокатам, які прагнуть відповідальності росії

У Національному музеї космонавтики допомагають адвокатам, які прагнуть відповідальності росії

Національний музей космонавтики ім. С. П. Корольова став місцем зустрічі військових із групою адвокатів, які фіксують злочини росіян щодо українців, звертаються від імені потерпілих до Міжнародного кримінального суду у Гаазі і вже мають кілька десятків зареєстрованих справ. Крім того, співробітниця музею Олена Галагуза допомагала перекладати англійською та українською мовами для адвоката із Сан-Марино Акілле Кампанья, який має право здійснення представництва потерпілих у Міжнародному кримінальному суді.

У Національному музеї космонавтики допомагають адвокатам, які прагнуть відповідальності росії

«Національний музей космонавтики має на меті не лише популяризувати науку, космос, а й відстоювати загальнолюдські цінності. Наш колектив постійно бере участь у різних волонтерських заходах, підтримує захисників. Я, у свою чергу, упродовж тривалого часу допомагаю із перекладами групі адвокатів, які мають важливу місію – домогтися відповідальності росіян, їхніх сателітів, які коїли і продовжують коїти звірства в Україні. Не вважаю себе волонтером, а свідомою громадянкою, і мій обовʼязок – не стояти осторонь. Допомагати – це не подвиг, а рутина, звична справа», – розповіла Олена Галагуза.

За її словами, коли вивчаєш документи свідчень українців, які втратили рідних, близьких, де детально описані злочини, розумієш масштаб роботи адвокатів.

«Житомирський адвокат Олексій Ясюнецький та його колега із Сан-Марино Акілле Кампанья прагнуть аналога сучасного Нюрнберга – реального трибуналу щодо росії та їхнього президента путіна. Вони так і кажуть: була належна юридична оцінка нацизму, те саме має бути і по відношенню до росії», – додає співробітниця музею.
Генеральний директор Національного музею космонавтики ім. С. П. Корольова Ірина Дячук підкреслила, що філософією майбутнього має стати безумовний пріоритет загальнолюдських цінностей, серед яких особливе місце займає цінність людського життя.

«Ми маємо боротися за це вже сьогодні. Це один із результатів нашої перемоги», – каже Ірина Дячук.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img