Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Житомирі подешевшали яйця, а морква та цибуля виросли в ціні. ВІДЕО

У Житомирі подешевшали яйця, а морква та цибуля виросли в ціні. ВІДЕО

В середньому на 10 гривень здешевшали яйця у Житомирі. Поруч із тим на 10 гривень зросла ціна на моркву та цибулю.

Про це розповів виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

За його словами, ціна яєць у травні знизилася у зв\’язку з обмеженням європейських країн на експорт аграрної продукції з України. Виконавчий директор економічного дискусійного клубу каже, що ціни на городину впадуть у другій половині червня, а ціни на яйця знову зростуть.

“Нині склалася ситуація, коли на внутрішньому ринку різко збільшилася пропозиція яєць. І як довго це буде? Я думаю, що яйця почнуть потроху рости у ціні. Десь гривень до 45-50. І на цьому рівні ціна літом зупиниться, тому що влітку несуться ще й домашні кури. Тобто у нас десь 94-95 відсотків внутрішнього ринку – це птахофабрики. А 5-6 відсотків – це домашні кури, які також надходять на ринок”, – каже Олег Пендзин.

12 травня на Житньому ринку у Житомирі ціни на яйця коливаються від 46 до 55 гривень. Порівнюючи з минулим тижнем, це мінімум на 10 гривень менше, говорить продавчиня Ніна.

“Минулого тижня яйця коштували 64-68 гривень. Такі ціни були”, – каже продавчиня Ніна.

Проте, порівнюючи з минулим тижнем, зросла ціна на овочі.

Виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин каже, що подібні стрибки цін на продукти цілком залежать від сезонних коливань.

“Люди споживають протягом року так званий борщовий набір. Це картопля, буряк, морква, цибуля, капуста. Цей класичний набір максимально залежить від сезонних коливань. Цьогоріч весна була не дуже теплою. І я думаю, що ми, напевно, побачимо стрімке падіння ціни на відсотків 30-40 на борщовий набір десь приблизно до кінця червня. У нас традиційно так відбувається, коли починає надходити городина з відкритого ґрунту на наш внутрішній ринок, то починає стрімко падати ціна і вона, як правило, опускається на 30-40 відсотків від тієї ціни, що була на початку ранньої весни”.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img