Свіжі новини

ГоловнаКультура10 порушень правил облаштування, утримання або доступу до укриттів розслідують правоохоронці Житомирщини

10 порушень правил облаштування, утримання або доступу до укриттів розслідують правоохоронці Житомирщини

10 випадків порушення правил облаштування, утримання або доступу до укриттів нині розслідують працівники поліції Житомирської області. Ще 11 справ передали до суду. Про це говорили під час підбиття попередніх підсумків перевірок укриттів та сховищ в області, пише на своєму сайті Житомирська обласна військова адміністрація.

За інформацією Житомирської ОВА, в області зареєстровано три тисячі 423 укриття. Наразі в громадах проводяться перевірки існуючих сховищ та інших придатних за технічними характеристиками укриттів.

Досудові розслідування

Із 10 кримінальних проваджень щодо правил облаштування, утримання або доступу до укриттів, які станом на 17 червня розглядаються на Житомирщині, сім розпочали прокурори за результатами моніторингу відкритих інформаційних ресурсів, інші – на підставі перевірок поліції області.

“Проводиться низка розшукових та інших дій, також тривають відповідні судові експертизи, за результатами яких будуть прийнятті остаточні процесуальні рішення. До того ж, якщо громадяни стикаються з випадками неналежного утримання укриттів або доступ до них обмежений, необхідно звертатися до правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.

Розгляд у судах

Прокуратура області, окрім тих, що нині розслідуються, вже подала до суду 11 позовів, які пов’язані з укриттями:

-вісім позовів про зобов’язання привести у стан готовності захисні споруди, де можуть розміститися загалом 1200 людей;
-три позови про повернення до державної власності захисних споруд, розрахованих на 335 людей;
-один позов про визнання недійсним договору оренди сховища місткістю 450 людей.

Результати судових засідань

Із початку 2023 року суд зобов’язав привести в належний технічний стан та готовність сім захисних споруд цивільного захисту, де можуть розміститися загалом 1200 людей.

Що відомо про проведення перевірок та стан укриттів

Житомир

Понад 200 звернень про закриті укриття чи їх незадовільний стан залишили на початку червня 2023 року житомиряни у Telegram-каналі Житомирської міської ради. Другого червня у Житомирі міська комісія проінспектувала декілька укриттів у житлових будинках. Шостого червня на позачерговій сесії Житомирської міської ради виділили п’ять мільйонів гривень на ремонт укриттів в ОСББ та управляючих компаніях.

24 з половиною мільйони гривень з обласного бюджету витратили на ремонт укриття в Житомирській обласній дитячій лікарні.

Бердичів

В Бердичеві на Житомирщині суд зобов’язав філію “Укртелекому” привести у придатний до використання стан укриття, розраховане на 150 людей. У Бердичеві протирадіаційне укриття на вулиці Новоіванівській, 48, призначене для переховування двохсот жителів мікрорайону. Але приміщення використовують для зберігання картоплі та консервації. На будівництво укриття для Бердичівської гімназії виділили вісім мільйонів гривень.

Звягель

У Звягелі на Житомирщині розповіли, чи доступні укриття та в якому вони стані.

Коростень

“Укриттів в місті достатньо”, – Коростенський міський голова Володимир Москаленко розповів про кількість та стан сховищ.

Міська рада Коростеня подала заявку на отримання субвенції на будівництво укриття в міському ліцеї №8. Якщо держава не дасть гроші – збудуємо своїми силами, сказав перший заступник Коростенського міського голови Володимир Вигівський.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img