Свіжі новини
ГоловнаПодіїСтворення власного блогу: тонкощі вибору актуальної теми

Створення власного блогу: тонкощі вибору актуальної теми

У сучасному світі, вести блог є популярним заняттям тому, що це гарний засіб поділитися із людьми власними ідеями, думками, здобутками тощо. При цьому, нерідко, власники сторінок починають непогано заробляти на подібній діяльності. Але, щоб таке джерело інформації правильно працювало, потрібно заздалегідь визначитися із його основною тематикою.

Власне, перед вибором теми, потрібно обрати платформу та, власне, створити сторінку. Для цієї мети підійдуть спеціальні сервіси на кшталт WordPress або сторінки у соцмережах. наприклад Інстаграм. А, щоб закласти певний фінансовий фундамент під майбутнє просування, можна запустити слоти онлайн на гроші, які мають гарні математичні властивості та вигідні бонуси. 

І, якщо створити сторінку відносно не складно, обрати влучну тему буває просто нереально. Щоб полегшити життя, можна створити запит у пошуку типу “актуальні ідеї для блогів”. Як мінімум, це зменшить обсяг можливих варіантів. Тож, розберемося детальніше. 



За якими критеріями здійснюється пошук головної ідеї для сторінки

Створення власного блогу: тонкощі вибору актуальної теми

Перед тим, як визначити тему блогу, потрібно відповісти на два питання. Перше – у якій галузі користувач має достатньо знань та досвіду, а друге – наскільки цікавою є ця тема для широкого загалу. Тож, важливо знати:

  • Про що людина має бажання інформувати інших;
  • Які навички та досвід допоможуть заробити;
  • Якою справою є бажання займатися у вільні години або дні.

Попри це, необхідно проаналізувати актуальність тематики. Наприклад, якщо це потрібно для сторінки в Інстаграм, треба подивитися акаунти популярних блогерів. Це допоможе звузити коло актуальних питань, які турбують людей.

Якщо це акаунт, наприклад весільного фотографа, потрібно висвітлювати не нудні тонкощі професії, а щось цікаве. Це можуть бути: деталі самих церемоній, якісь вдалі кадри або цікаві знахідки. Такий підхід не тільки збільшить кількість читачів, але й шанси знайти клієнтів, що мають намір платити.

Останнє, про що треба пам’ятати, це необхідність постійного контакту з блогом та людьми. Щоб, сторінка була цікавою для підписників, потрібно скидати якісь цікаві оновлення та відповідати на повідомлення. Безумовно, це все повинно відповідати одній, чітко заданій темі.

Шляхи пошуків теми для блогу

Якщо до справи береться новачок, у нього немає власної команди фахівців, з якими можливо провести консультацію щодо теми блогу. Але, спілкування із друзями, рідними та підписниками ще ніхто не скасовував. Таким чином, першим засобом пошуку теми може виявитись метод обговорення.

Щоб підкреслити професійний контекст, можна залучати певні сервіси для пошуку за ключовими словами на кшталт Serpstat. На додачу до пошукових посилань, блогер отримає низку хештегів, які допоможуть у безкоштовному просуванні контенту. До речі, аналізувати ідеї можна і в Гугл-Трендз, який показує популярність конкретних запитів серед аудиторії блогера.

Стеження за новинами також допомагає у пошуку конкретної ніші. При цьому, буде не зайвим прислухатися до думок користувачів блогу. Також, не треба нехтувати Західними джерелами інформації, бо завдяки ним, блогер матиме змогу залучити до своєї сторінки мешканців інших країн.

Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img