Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЗеленського просять накласти вето на законопроект №8401

Зеленського просять накласти вето на законопроект №8401

Сергій Доротич просить підписати петицію, направлену президентові України Володимиру Зеленському, щоб він наклав вето на законопроект №8401 “Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”:

Шановний пане Президенте!

Звертаюсь до Вас, як до глави держави, який виступає від її імені і уособлює в собі усю честь та гідність народу України.
В березні 2022 року Вами ат Урядом було ініційовано і прийнято правильне рішення щодо зменшення податкового навантаження на підприємництво України та щодо зменшення втручання контролюючих органів в діяльність підприємств для збереження української бізнес-ініціативи, робочих місць і обсягів виробництва та торгівлі.

В березні минулого року Ви, шановний пане Президенте, на весь світ публічно оголосили про ініціативу по запровадженню пакету рішень щодо податкової реформи, яким суттєво знизили податки для бізнесу, а замість ПДВ та податку на прибуток було запропоновано ставку 2% від обороту та спрощений облік, було звільнено суб\’єктів господарювання від плати за землю та орендної плати за землю на всіх територіях де ведуться бойові дії. Для ФОПів першої та другої групи сплата єдиного податку стала добровільною. Також було скасовано усі перевірки для бізнесу.
Ви, як Президент України, запевнили нас і гучно наголосили, що зазначена реформа буде діяти на весь час дії воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення.

“Щоб міста оживали, щоб всюди, де немає бойових дій, продовжувалось життя. Умова тільки одна – ви забезпечуєте нормальну роботу свого бізнесу в межах закону”, – заявили Ви, шановний пане Президент України.

Цього року Кабінет Міністрів України напрацював законопроект №8401 “Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”, яким шляхом внесення змін до Податкового кодексу України, законів України «Про збір та облік єдиного внеску на
загальнообов\’язкове державне соціальне страхування», «Про застосування
реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування
та послуг» пропонується «установити, що окремі норми діють до припинення
або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не
пізніше 01 липня 2023 року, зокрема скасувати:
можливість для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб бути
платниками єдиного податку III групи із застосуванням ставки єдиного податку
у розмірі 2 % від суми доходу;
можливість для фізичних осіб – підприємців платників єдиного
податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;
зупинення проведення документальних перевірок;
зупинення перебігу строків (строків подання податкової звітності, строків
проведення перевірок, строків отримання податкової інформації
контролюючими органами, строків проведення процедури адміністративного
оскарження тощо), визначених податковим законодавством та іншим
законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі
органи;
незастосування штрафних санкцій за порушення податкового
законодавства;
незастосування штрафних санкцій за порушення правильності нарахування,
обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне
соціальне страхування;
незастосування штрафних санкцій за порушення порядку використання
реєстраторів розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових
операцій…

Зараз зазначений законопроект розглядається Верховною Радою і існує велика ймовірність його прийняття.

Підписання зазначеного законопроекту №8401 Вами, як Президентом України, ставить під сумнів усі майбутні заяви української влади.
Відтак, звертаюсь до Вас, пане Президент України, для збереження авторитету усієї держави та усього українського народу, з проханням накласти вето на законопроект №8401 “Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” за умови його прийняття Верховною Радою України, як такого, шо не відповідає Вашим офіційним заявам.

Ви, як Президент України, а також Верховна Рада України та Уряд від початку повномасштабного вторгнення прийняли правильне рішення в міру фінансових можливостей держави, яке сприяло підтримці бізнесу та яке позитивно сприйняли всі підприємці України. Обставини, які стали причиною прийняття податкових послаблень, сьогодні не зникли. В Україні діє воєнний стан і українці, як і український бізнес майже щодня живуть під обстрілами, ракетними ударами, живуть годинами і днями без будь-якого централізованого енергопостачання.

Шановний пане Президенте, звертаюсь до Вас та прошу розглянути цю петицію щодо ветування Вами, як Президентом України, законопроекту №8401 “Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” за умови його прийняття Верховною радою України, як такого шо суперечить Вашим офіційним заявам.

Шановні друзі, підприємці, бізнес-спільноти, українці,
Закликаю всіх Вас підписати цю петицію.
СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img