Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЖителі Житомирського району за тиждень «подарували» шахраям майже 200 тис. грн

Жителі Житомирського району за тиждень «подарували» шахраям майже 200 тис. грн

За минулий тиждень жителі Житомирського району віддали шахраям близько чверті мільйона гривень.

Про це 17 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«Відповідно до проведеного аналізу, найбільші суми з рахунків громадян зникали після так званого «захисту» банківських карток від несанкціонованих втручань. Серед інших поширених шахрайських схем — передплата за товари чи послуги в інтернет-мережі та перехід за сумнівними посиланнями для оформлення матеріальної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Так 37–річний чоловік знайшов в одній з соціальних мереж оголошення про продаж автомобіля. Він обговорив з продавцем усі умови покупки й перерахував тому на картку 39 тисяч гривень завдатку нібито для оформлення документів. Однак після цього ні автівки, ні продавця він не побачив.

А 74–річна містянка житомирянка повірила в історію з блокуванням її банківської картки та надала псевдопрацівнику фінустанови запитувані конфіденційні відомості. Одразу ж після розмови рахунок пенсіонерки було спустошено. Довірливість обійшлася їй у близько 80 тисяч гривень.

Понад 20 тисяч гривень втратили містяни, орендуючи квартири з передплатою у сумнівних рієлторів. Так днями 21-річний юнак «забронював» квартиру в Житомирі за 12 тисяч гривень. Житла він так і не побачив.

А 72-річний містянин, бажаючи отримати соціальну допомогу, перейшов за посиланням, надісланим невідомим абонентом в одному з месенджерів. Після введення конфіденційних даних картки у форму, яка була за посиланням, чоловік втратив близько 35 тисяч гривень.

Нині в усіх випадках поліцейські проводять необхідні слідчі дії для встановлення причетних осіб.

Шановні громадяни! Шахраї користуються вашою необачністю, тож закликаємо вас у спілкуванні зі сторонніми особами дотримуватися наступних порад:

– у жодному разі нікому не передавайте конфіденційні відомості своєї банківської картки. Це стосується також смс-паролів та кодів, які надходять на мобільний номер;

– не переходьте за посиланнями, які надсилають вам в особисті повідомлення для проведення платежів чи реєстрації на отримання соціальної допомоги;

– під час купівлі в інтернет-мережі надавайте перевагу відправленню з післяплатою та користуйтеся послугами перевірених торговельних майданчиків чи продавців з позитивною історією;

– усі види виплат за оренду помешкань здійснюйте лише після оформлення офіційних договорів та особистої зустрічі з власниками чи рієлторами.

Дотримуйтеся цих порад, розкажіть про них своїм рідним та близьким.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img