Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниIT-рекрутинг: специфіка та основні задачі

IT-рекрутинг: специфіка та основні задачі

Наскільки доцільно займатися пошуками кандидатів на вакансію за допомогою штатних рекрутерів? Якщо йдеться про IT-компанію, це не зовсім раціонально. Саме в такому випадку знадобиться DevOps Recruiting Agency. Компанія ITExpert — зручний та ефективний помічник, який допоможе знайти найкращих спеціалістів.

IT-рекрутинг: специфіка та основні задачі

Що робить IT-рекрутер?

Щоб успішно закрити вакансію, треба знати специфіку всієї «кухні» в IT-сфері. Професійний рекрутер виконує чималу кількість задач на всіх етапах пошуку кандидатів:

  • аналізує вимоги — часто текст вакансії треба редагувати, щоб конкретизувати вимоги та пропозицію, а головне — зацікавити потенційного співробітника;
  • розробляє стратегію пошуку — в пригоді будуть не лише резюме з відповідних сайтів, а й закриті бази рекрутингового агентства, контакти інших компаній;
  • безпосередньо шукає кандидатів — для цього потрібно розміщувати вакансії та переглядати резюме;
  • проводить співбесіди — важливим етапом є спілкування з кандидатами, надання зворотного зв’язку;
  • консультує майбутнього співробітника — коли спеціалісту роблять офер, важливо супроводжувати його, допомагати розібратися з різними питаннями.

Буває й так, що штатний технічний рекрутер працює над пошуком айтівців разом із фахівцями рекрутингового агентства. Це часто відбувається, коли бізнес демонструє інтенсивне зростання, через що виникає потреба в розширенні команди.

Чому агентства з IT-рекрутингу такі популярні?

І великим, і малим IT-компаніям не зовсім доцільно витрачати час на самостійний пошук кандидатів на певні робочі місця. До того ж потреба в рекрутері може не бути постійною, адже більшість задач вирішується, коли штат укомплектований.
Ще одна особливість полягає в тому, що пошук топових айтівців вимагає високої професійності й від фахівця з рекрутингу. Потрібно справді добре розбиратися у сфері, вміти ставити правильні питання, знаходити підхід до різних кандидатів і вже на старті розуміти, наскільки та чи інша людина впишеться в певну команду.
Агентства з IT-рекрутингу популярні саме тому, що їхні послуги дозволяють швидко та ефективно вирішити запити щодо закриття вакансій. При цьому рекрутери допомагають підібрати висококласних фахівців, навіть якщо вимоги є специфічними або напрямок — доволі нерозповсюдженим.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img