Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЗ комунального підприємства на Житомирщині стягнуто понад 200 тис. грн. за забруднення...

З комунального підприємства на Житомирщині стягнуто понад 200 тис. грн. за забруднення відходами земельної ділянки

Ще у вересні 2019 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу за результатами розгляду звернення ДП «Житомирське лісове господарство» про забруднення земельної ділянки КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» (Житомирський район) було виявлено суцільне розміщення та видалення твердих побутових відходів на відкритому ґрунті без ізоляції, яка виключала б фільтрацію рідкої частини відходів в ґрунтові води.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Інспекцією обраховано розмір завданої довкіллю шкоди через забруднення земельної ділянки та направлено КП претензії на загальну суму понад 227 тис грн.

У зв’язку з тим, що вказані претензії не були сплачені у добровільному порядку, 22 червня 2020 року Інспекцією подано позовну заяву до Господарського суду Житомирської області для примусового їх стягнення.

Проте 13 квітня 2021 року Господарським судом Житомирської області у задоволенні позову Інспекції відмовлено», – йдеться у повідомленні.

26 серпня 2021 року за заявою Інспекції справу розглянуто у суді апеляційної інстанції. Постановою Північно – західного апеляційного господарського суду скасовано рішення Господарського суду Житомирської області та стягнуто з КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» на користь держави 227 912 грн 26 коп. збитків.

8 грудня 2021 року Житомирським РВДВС Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) відкрито виконавче провадження та накладено арешт на майно та кошти боржника.

08.08.2023 виконавче провадження закінчено, сума збитків стягнута в повному обсязі.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img