Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЖитомирянці видалили пухлину серця. ВІДЕО

Житомирянці видалили пухлину серця. ВІДЕО

Житомирянці Валентині Стеценко видалили пухлину серця кардіохірурги обласної клінічної лікарні імені Олександра Гербачевського. Після двох тижнів лікування 22 серпня жінку виписали додому.

Про це розповів завідувач відділення кардіохірургії, трансплантації органів і тканин Анатолій Матвійчук.

За його словами, 22 серпня з відділення кардіохірургії, трансплантації органів і тканин обласної лікарні виписали Валентину Стеценко, якій восьмого серпня видалили пухлину серця. Розмір новоутворення — близько семи сантиметрів у діаметрі, зазначив кардіохірург.

“Вся складність операції полягала в тому, що у передопераційному введенні жінки у наркоз, у неї вже був набряк легень. Сатурацію не тримала, насиченості киснем не було в легенях, тому було важливо якнайшвидше підключити апарат штучного кровообігу, апарат штучне серце, штучна легеня. Ця операція вважається ювелірною, бо потрібно було не просто забрати пухлину, а й видалити її у складному місці, бо вона кріпилася до камер серця. Ми мусили ще потім робити пластику міжпередсердної перегородки, до того ж вона закривала просвіт і серце не могло качати”, — пояснив Анатолій Матвійчук.

Після операції Валентина Стеценко перебувала у реанімації. Затим лікарі провели відновлювальне лікування. Жінка каже, що зараз почувається добре.

“Було погано, була задишка. Я собі приписала діагноз — панічна атака. Зовсім критично було. Прийшла сюди, Анатолій Іванович сказав, що негайно, не зволікаючи, потрібно робити операцію. Зараз вже почуваю себе дуже добре, задишки немає. Здорова людина
“, — розповіла Валентина Стеценко.

Син Валентини Михайло разом із братом служить у ЗСУ. Коли йому повідомили, що мамі роблять операцію на серці, приїхав її підтримати.

“Мої командири дали мені дозвіл приїхати у Житомир, — каже Михайло Стеценко. — Відпустку підписали. Я приїхав наступного дня. Одразу до мами. Всі хвилювалися. Зараз вже все нормально”.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img