Свіжі новини
ГоловнаПодіїВивчення англійської по фільмам і серіалам: плюси та мінуси популярного способу

Вивчення англійської по фільмам і серіалам: плюси та мінуси популярного способу

Методик вивчення англійської існує багато. Однією з найбільш популярних та сучасних є вивчення мови по фільмам та серіалам. Такий собі лайт-спосіб, який не передбачає зубріння правил граматики. Проте він дозволяє добре тренувати сприйняття мови на слух, а також допомагає зрозуміти принцип побудови речень. Ще однією особливістю методики є те, що вона підходить всім: і початківцям, і тим, хто вже добре володіє англійською та хоче підвищити свій рівень. Це не єдиний плюс такого нетрадиційного підходу, проте є й нюанси.

Переваги та недоліки методики 

Популярність підходу вивчення англійської через фільми та серіали зумовлена перш за все цікавістю та приємністю. Його часто рекомендують викладачі та репетитори в комплексі з іншими методиками і він завжди знаходить позитивний відгук серед учнів. Адже можна не відволікатися від улюблених шоу чи кінострічок і при цьому, ще й навчатися. До плюсі способу також можна віднести:

  • доступність;
  • величезний вибір ресурсів на будь-який смак, рівень володіння англійською, також можна обирати фільми різних країн, аби тренувати певну вимову;
  • можливість освоєння сучасної розмовної англійської, для якої притаманне використання сленгу;
  • розширення кругозору. Під час перегляду фільмів та серіалів можна знайомитися з новою культурою, взнавати по незвичні для нас традиції та свята.

Також можна відразу тренувати і говоріння – повторяти за героями екрану, намагаючись копіювати вимову.

Проте є й пара нюансів. Перший – складнощі сприйняття на слух окремих діалектів. Особливо непросто буде початківцям. Другий – відсутність пояснень щодо утворення речень. Через це не варто розглядати вивчення англійської по фільмам і серіалам, як єдиний спосіб. Краще поєднувати його з навчанням на курсах чи з репетитором. В такому випадку результат буде більш надійним. З викладачем можна отримати міцну академічну базу та закріпити знання, покращити вимову, дивлячись серіали та фільми. Головне – підібрати підходящі.

Топ фільмів для вивчення англійської

Кіноіндустрія пропонує величезну кількість стрічок різних жанрів. Тож, з впевненістю можна сказати, що кожен може фільм собі до смаку. Проте, якщо говорити про стрічки, які найбільш часто радять самі викладачі англійської, то відмітимо наступні:

  1. Charlie and the Chocolate Factory.
  2. Inkheart.
  3. Runaway Bride.
  4. Scooby Doo.
  5. Home Alone.
  6. Marley and me.
  7. Harry Potter.
  8. Pulp Fiction (для дорослих, як і всі фільми Тарантіно).
  9. фільми Marvel.
  10. Twilight.

Підібрати, звісно, можна й інші чи обирати мультики. Проте радимо звертати увагу на рівень складності та жанр. Наприклад, серйозні наукові чи документальні фільми досить складні, оскільки в них використовуються спеціальна термінологія і часто довгі, насичені словесними конструкціями речення. Для початківців такі стрічки не підходять. А от, якщо ви вже досить добре розумієте англійську, то можна спробувати подібні фільми в якості підвищення рівня складності завдання.

Проте, при виборі, що подивитися, зважайте, що кінострічки зазвичай досить довгі. В середньому вони йдуть 90-180 хвилин. Для початківців може бути складно уважно та вдумчиво дивитися такі довгі відео, бо мозок швидко зморюється. Починати вивчення англійської по фільмам та серіалам якраз таки краще з серіалів, де коротенькі серії і кожна з них – це певна історія.

Топ серіалів для вивчення англійської

Будемо говорити про найбільш популярні та відносно сучасні медіапродукти. Для багатьох з них характерні прості діалоги та легкий стиль спілкування, що значно полегшує розуміння. Серед таких серіалів відмітимо:

  1. Friends.
  2. Modern Family.
  3. Big Bang Theory.
  4. Sherlock.
  5. Game of Thrones.
  6. Lost.
  7. Dexter.
  8. Sex and city.
  9. House of Cards.
  10. The Walking dead.

Додатково можна також включати й популярні американські чи британські програми, як The Jimmy Kimmel Show чи  The Oprah Winfrey Show, чи шоу на YouTube. В них приймають участь селебріті, обговорюються різні теми: від гумористичних до серйозних проблем сучасності. Це теж класний спосіб прокачати англійську, весело і корисно провести час.

Поради, як зробити навчання ефективним

Щоб покращити результат при вивченні англійської по фільмам та серіалам, варто не просто включати їх фоном. З відео треба працювати. Ось кілька порад, які зазвичай дають учням репетитори та викладачі:

  • включайте субтитри, якщо погано сприймаєте мову на слух та намагайтесь паралельно читати і розуміти сенс;
  • зменшіть швидкість розмови в відео, якщо погано розбираєте вимову на слух;
  • виписуйте незнайомі слова в словник. Робити це краще в контексті чи навіть цілими фразами або граматичними конструкціями;
  • поряд з незнайомими словами пишіть власні речення з ними.

Звісно, такий підхід потребує більше зусиль, особливо в перший час. Проте не треба гнатися за швидкістю. Темп навчання у кожного різний, і залежить як від індивідуальних особливостей, так і від щоденної зайнятості та кількості часу, який приділяється навчанню. Ні в якому випадку не треба хвилюватися, якщо спочатку буде здаватися наче ви нічого не розумієте. Навпаки, треба намагатися частіше включати серіали чи фільми англійською, вслуховуватися та опрацьовувати відео. Так поступово рівень розуміння буде підвищуватися, покращиться сприйняття на слух та траплятиметься все менше незнайомих слів. Через це не тільки буде легше та приємніше дивитися серіали і фільми англійською, а й значно зросте рівень володіння цією мовою. А це – якраз той результат, до якого ми всі прагнемо, правда ж?

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img