Свіжі новини
ГоловнаПодіїНастоятель житомирського собору розповів про відзначення релігійних свят відповідно до Новоюліанського календаря

Настоятель житомирського собору розповів про відзначення релігійних свят відповідно до Новоюліанського календаря

З першого вересня запроваджується новий церковний календар. Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомира Богдан Бойко розповів Суспільному, що з вересня більшість християн почнуть відзначати релігійні свята відповідно до Новоюліанського календаря.

За його словами, згідно з Новоюліанським календарем, починаючи з першого вересня, нерухомі церковні свята відзначатимуть за новими датами.

“Це стосується Різдва Пресвятої Богородиці, яке раніше було 21 вересня, а тепер святкуватимемо його восьмого вересня. Воздвиження Хреста було вшановане 27 вересня, тепер його дата — 14 вересня. Покров Пресвятої Богородиці, який раніше припадав на 14 жовтня, тепер святкується першого жовтня. День Святого Миколая раніше відзначався 19 грудня, а тепер — шостого грудня. Щодо Різдва Христового, раніше богослужіння проводилися, як 25 грудня, так і сьомого січня. Але тепер ми святкуємо лише 25 грудня”, — говорить Богдан Бойко.

Богдан Бойко пояснив, що початок посту, Великдень, Вознесіння, Трійця та інші свята, дати яких визначаються за місячним календарем, залишаться незмінними у своїх святкуваннях.

“Пасха буде відзначатися Православною Церквою України так, як це передбачено Юліанським календарем. Тобто все залишиться, як раніше. І всі пов’язані з нею свята відзначатимуться на тих самих датах, що і раніше за Юліанським календарем”, — розповів Богдан Бойко.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img