Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ двох житомирських ліцеях збудували та облаштували укриття

У двох житомирських ліцеях збудували та облаштували укриття

У двох житомирських ліцеях збудували та облаштували нові укриття в рамках благодійного проєкту “Freedom Space”.

Про це розповів засновник проєкту “Freedom Space” Андрій Богданець.

За його словами, у рамках цього проєкту укриття облаштовують у більш як 30 школах України.

“Це всеукраїнський проєкт, і наразі ми вже завершили будівництво 28 укриттів. Зараз ще добираємо чотири об’єкти в Україні. У Житомирі зробили два укриття, приблизна вартість кожного з них оцінюється приблизно в три мільйони гривень, не враховуючи меблів. Меблі закуповуються окремо, включаючи парти та стільчики, відповідно до потреб дирекцій закладів“, — говорить Андрій Богданець.

Укриття для молодшої школи у одному із ліцеїв Житомира побудували “з нуля” — провели всі необхідні комунікації, облаштували систему вентиляції та закупили меблі. Під час проєктування врахували побажання учнів та керівництва навчального закладу. Наприклад, стіни пофарбували у білий колір, щоб потім їх можна було легко розмалювати.

“До кожної кімнати будуть різні підходи — створюватимемо малюнки, які відповідатимуть призначенню цієї кімнати. А в коридорах розмістимо малюнки, які створять атмосферу затишку, що нагадуватиме домашній коридор. Наприклад, якісь картини або етажерки з квітами та інші декоративні елементи”, — каже директор ліцею Ігор Баранов.

У іншому ліцеї значну частину укриття побудувати завдяки фінансуванню з міського бюджету. Сьогодні ж, завдяки благодійному проєкту, відкрили ще одне приміщення, яке призначене для двох паралелей учнів. Це приміщення буде використовуватися під час повітряних тривог для учнів сьомих та десятих класів. За словами директорки закладу, в даний момент більше як 1300 учнів і працівників ліцею зможуть перечекати тут повітряну тривогу.

“Площа цього укриття становить 240 квадратних метрів, що дозволить розмістити 240 дітей, паралель сьомих і десятих класів. Загалом, зараз усі діти і дорослі, які навчаються на очній формі, можуть розміститися в укритті“, — зазначила директорка ліцею Ольга Маліновська.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img