Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирській області погодили виплати на відновлення майже трьох сотень осель

У Житомирській області погодили виплати на відновлення майже трьох сотень осель

У територіальних громадах Житомирщини станом на 24 вересня погодили виплати компенсацій від держави на відновлення 294 квартир та будинків, зруйнованих внаслідок російських атак. Загальна сума компенсацій становить 27 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу на майданчику офіційного медіацентру ОВА сказала заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко.

Також, за її словами, жителі області через електронну послугу “єВвідновлення” подали 476 заяв для отримання компенсації на відновлення житла, яке через обстріли російських військ зазнало незначних пошкоджень.

Водночас, за словами посадовиці, є випадки, коли комісії у територіальних громадах відмовляють людям у виплаті компенсацій.

“Це передусім через так звані фейкові заяви, коли житло не пошкоджене або пошкоджено не внаслідок російської агресії. Або якщо власники на момент обстеження відновили житло власними силами. Наразі прийнято рішення про відмову у виплаті компенсації по 63 заявам від жителів громад”, — розповіла Наталія Остапченко.

Заступниця керівника ОВА також сказала, що є претензії і до роботи самих комісій, які, з її слів, працюють неоперативно та незлагоджено. Зокрема, це стосується Чуднівської та Вільшанської громад.

“Чуднівська та Вільшанська громади працюють повільно. Їх території в липні внаслідок влучання безпілотника військ РФ зазнали значних руйнувань. На території цих громад пошкоджено майже 800 об’єктів інфраструктури, більшість із яких людські оселі. Їх власники подали 49 заяв на компенсацію, але не всі вони відпрацьовані, а відтак люди не можуть отримати гарантовані державою виплати на відновлення житла. Наразі прийнято тільки 30 позитивних рішень на 1 мільйон 200 тисяч гривень”, — каже Наталія Остапченко.

Найбільше нерозглянутих заяв, зі слів посадовиці, у Малинській громаді, а в Новогуйвинській — заяви від жителів комісія розглядає із затримкою встановлених нормативною базою термінів.

Загалом станом на 24 вересня у громадах області відновлено 2600 пошкоджених російськими обстрілами об’єктів соціальної та житлової інфраструктури, що становить 54 відсотки від усіх.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img