Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниВ обласній лікарні Житомира для лікування опіків використовують штучний замінник шкіри. ВІДЕО

В обласній лікарні Житомира для лікування опіків використовують штучний замінник шкіри. ВІДЕО

В обласній лікарні Житомира при лікуванні опіків у пацієнтів, крім пересадки їх власної шкіри, використовується штучний замінник — ксеношкіра.

Про це Суспільному розповів завідувач опікового відділення обласної лікарні Богдан Микитенко.

За його словами, від початку 2023 року до опікового відділення обласної лікарні звернулися по допомогу близько 120 військовослужбовців.

“Що стосується опіків, то якщо вони глибокі, лікуються за одним методом — це пересадки. Для мінно-вибухових уражень, де також є ушкодження шкіри та кісток, застосовуються складні методики, які доповнюються пересадками. В принципі, всі ті методики, які застосовуються, ми використовуємо”, — говорить Богдан Микитенко.

Військовий Іван потрапив до Житомирської обласної лікарні з опіками на ногах, руках і обличчі. Чоловік розповів, що отримав травми на Запорізькому напрямку.

“Ми були на завданні, штурмували, був в окопі, в бліндажі та отримав травму. Залетів в бліндаж “Солнцепек” і попекло все тіло. Спочатку мене направили в Запоріжжя до лікарні, потім в Дніпро і в Житомир
“, — каже Іван.

Завідувач опікового відділення обласної лікарні говорить, що у Івана було декілька етапів лікування.

“Наразі ми використовуємо метод вак-терапії, тобто очищуємо ці рани. Він вже на етапі пересадки шкіри, і ми чекаємо, поки вона приживеться і загояться рани. Це тривалий процес, але він не потребує більше. Це останній етап лікування опіків”, — сказав Богдан Микитенко.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img