Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаНа Рівненщині виявили ботулізм: Хворий їв консервоване свиняче м’ясо

На Рівненщині виявили ботулізм: Хворий їв консервоване свиняче м’ясо

Захворів 42-річний житель Рокитного, що на Сарненщині. Відомо, що хворий вживав приварене солоне свиняче м’ясо герметично закрите в банці, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Перебіг хвороби у чоловіка середньої важкості. У нього є кишковий розлад, діарея, порушення зору, двоїння в очах, утруднене ковтання їжі, – кажуть фахівці.  
Ботулізм – це дуже небезпечне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених мікробом групи клостридій, які можуть існувати у ґрунті та у кишківнику багатьох тварин.

Найчастіше мікроб групи клостридій можна виявити в консервованих фруктах, овочах, грибах, в соленій і копченій рибі домашнього приготування, шинці. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені.

Аби запобігти захворюванню на ботулізм важливо вживати лише хороші харчі. Купуючи їх, обов’язково необхідно звертати увагу на термін придатності продуктів, зовнішні та смакові властивості. При виготовленні домашніх консервів необхідно дотримуватись технології приготування та режиму термічного оброблення.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img