Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі після об’єднання лікарень реабілітацію дітей проводять у стаціонарі. ВІДЕО

У Житомирі після об’єднання лікарень реабілітацію дітей проводять у стаціонарі. ВІДЕО

Після об’єднання житомирської дитячої лікарні імені Башека та міської лікарні № 2 реабілітацію дітей проводять на базі стаціонару. Раніше цю послугу надавали у дитячій поліклініці на вулиці Ріхтера.

Житомирянка Світлана Бондаренко привезла п’ятирічного сина Давида на заняття до логопеда у дитячу лікарню на вулиці Шевченка. Жінка каже, що направлення отримала вчора у дитячій поліклініці на вулиці Ріхтера.

“Нас направили сюди, бо виходить так, що вони сюди переїхали. Мені однаково потрібно добиратися що туди, що сюди. У мене ще вдома дитина маленька, то просто по часу трохи незручно. Буде важко його возити, якщо це буде кожен день”, — розповіла мама Давида.

Завідувачка відділення фізичної реабілітації дитячої лікарні імені Башека Наталія Рижовська сказала, що поступово кількість діток зростає.

“Зараз нас об’єднали з амбулаторною службою реабілітації, ми їх гостино прийняли на своїй території, деякі приміщення поповнили обладнанням з поліклініки. Звільнили приміщення для третього залу”, — сказала Наталія Рижовська.

Після переведення реабілітаційного відділення на вулицю Шевченка ерготерапевтка дитячої поліклініки Ольга Євтушок написала заяву про звільнення.

“Із 2 листопада я написала заяву про звільнення, після зборів на Шевченка, ситуацію нам майже не роз’яснили. Після об’єднання з дорослою лікарнею №2 наше відділення перевели без якихось згод, сказали, що так потрібно. Нас поставили перед фактом: або ви переходите, або звільняєтес
ь” — сказала лікарка.

Об’єднання лікувальних закладів допоможе отримувати додаткове фінансування, медобладнання та забезпечення медикаментами, розповів директор міської лікарні № 2 та структурного підрозділу дитячої лікарні імені Башека Ігор Кухарук.

“Якби цього не відбулося, ми не змогли би отримувати додаткове фінансування із Національної служби здоров’я України та з Міністерства охорони здоров’я України, — сказав керівник лікарні. — Це додаткове обладнання, це пацієнти. Є відповідні маршрути, по яким повинні доставлятися швидкою допомогою пацієнти. Вони відпрацьовані на 100 відсотків. Як би цього не було, лікарня не отримала статусу кластерної, ми би не мали можливості надавати пацієнтам допомогу”.

Ігор Кухарук розповів, що аби надавати медичні послуги, у лікарні має бути відповідна кількість спеціалістів. Це вимога на отримання пакетів від Національної служби здоров’я України. Відповідно до них пацієнти можуть отримати безоплатну медичну допомогу. За словами Ігоря Кухарука, для цього і відбулося об’єднання лікарень.

“Якщо кількості спеціалістів не буде достатньо, таких пакетів не буде, і тоді реабілітації у нас не буде взагалі. Щодо збереження реабілітаційних та фізіотерапевтичних послуг на Ріхтера, то кажу вам відповідально, що вони із часом будуть відновлені. Не готовий сказати скільки часу. Як тільки держава забезпечить спеціалістами”, — сказав Ігор Кухарук.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img