Свіжі новини
ГоловнаСвітЦіни на овочі на Житньому ринку в Житомирі

Ціни на овочі на Житньому ринку в Житомирі

Кореспонденти побували на Житньому ринку Житомира і поцікавилися у продавців, чи зросли ціни на овочі і чи є на них попит.

Продавчиня овочів на Житньому ринку Альона розповіла журналістам, що перед наближенням свят ціни на овочі зросли через затримки у постачанні.

“Ціни на овочі зростають щодня, і перед святами вони стали ще вищими. Наприклад, перець коштує 160 гривень за кілограм і привезений з Туреччини. Зараз затримки в постачанні призводять до підвищення ціни на цей перець”,
— сказала Альона.

Зі слів продавчині Ярослави, вона продає огірки і помідори, вирощених у місцевих теплицях. Ярослава повідомила, що наразі ціна на помідори та огірки однакова — 100 гривень за кілограм. Вона також інформувала, що взимку попит на овочі менший.

“Морква, цибуля, буряк —коштують 20 гривень за кілограм. Капуста на базарі коштує 15 гривень за кілограм, але купують рідко. Зазвичай люди купують, якщо планують приготувати якийсь салат. Але є і ті, які не можуть обійтися без овочів взимку, незалежно від сезону”, — розказала Ярослава.

Покупчині Людмила і Єлизавета розповіли, що у грудні вони не купують свіжих овочів через їх високу ціну та вважають, що ці овочі можуть містити значну кількість нітратів.

На овочевих лотках пропонують свіжу цибулю, петрушку та кріп за 200 гривень за кілограм. Цибуля ріпчаста доступна від 15 гривень за кілограм.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img