Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа чиєму авто за 80 тис. доларів їздить голова Житомирської ОВА? ВІДЕО

На чиєму авто за 80 тис. доларів їздить голова Житомирської ОВА? ВІДЕО

Журналісти «Української правди» оприлюднили розслідування під назвою «Не для ЗСУ. УП знайшла нові автівки депутатів та чиновників», де розповіли про те, на яких авто зараз їздять чиновники та депутати.

Одним із героїв розслідування став голова Житомирської обласної військової адміністрації — Віталій Бунечко.

У жовтні журналісти-розслідувачі помітили голову ОВА у столиці на престижному Volkswagen Touareg 2022 року, який коштує близько 80 тисяч доларів (у гривнях це майже 3 мільйони).

Журналіст Михайло Ткач коментує, що позашляховик придбали наприкінці першого року повномасштабного вторгнення.

«Володіє ним управління Служби безпеки України в Житомирській області. Користується автомобілем Віталій Бунечко, начальник Житомирської обласної військової адміністрації. Бунечко приїхав до Києва, зокрема, для зустрічі з помічником Президента Сергієм Шефіром. В останній із поданих декларацій Бунечко вказав понад 100 тис. доларів готівкою та автомобіль Audi Q7 дружини. Нової декларації Віталія Бунечка за 2022 рік наразі немає в електронному реєстрі», — розповідає Ткач.

Переглянути частину відео про Бунечка можна з 26 хвилини розслідування.

Під час телефонної розмови Бунечко прокоментував, що цей автомобіль службовий і переданий Службою безпеки України у користування Житомирської обласної військової адміністрації згідно з розпорядженням. І навіть запропонував надати «всі розпорядчі документи». На запитання, яка службова необхідність цього авто, Бунечко після кількасекундної паузи перепитав: «Перепрошую, що ви маєте на увазі?» Але згодом додав, що це єдиний його службовий автомобіль, який є у військової адміністрації.

Також голова ОВА повідомив, що він особисто попросив СБУ передати у користування ОВА це авто.

Тоді журналіст ще раз уточнив, чи правильно він зрозумів, що СБУ придбала недешеве авто, передала його ОВА і в результаті залишилася без транспорту. У цей момент Ткач озвучив вартість авто. На що Бунечко відповів: «Ну, я не можу сказати, скільки він коштує. Я його не купував насправді».

Далі в розмові Бунечко згадав, що до цього авто, користувався іншим позашляховиком — Toyota Prado, яку передав уряд Японії. Втім, оскільки на цей момент процедура передачі авто від СБУ вже тривала, то згодом він залишив собі у користування Volkswagen Touareg, а Toyota Prado від японців передав, як він сказав, в один зі структурних підрозділів.

Бунечко також сказав, що його теперішнє службове авто придбали за приватні кошти, але не уточнив деталей.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img