Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Раді підтримали законопроєкт про перехід медзабезпечення ЗСУ до стандартів НАТО

У Раді підтримали законопроєкт про перехід медзабезпечення ЗСУ до стандартів НАТО

10 січня Верховна Рада ухвалила у першому читанні та прийняла за основу законопроєкт № 10343 щодо організації відповідного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України. Цей документ передбачає перехід української військової медицини на стандарти НАТО.

Про це повідомила Верховна Рада України. За даний законопроєкт проголосували 326 нардепів.

Закон був розроблений спільно з Міністерством оборони та Міністерством охорони здоров’я.

“Документ передбачає, що у сфері військової медицини будуть використовуватись виключно стандарти, настанови та рекомендації НАТО та її членів. Оскільки єдині рекомендації щодо турнікетів створені Комітетом ТССС при Міноборони США, їх затверджуватимуть МОЗ та Міноборони України. Таким чином, при отриманні турнікетів від іноземних партнерів буде діяти чітке правило: використовувати тільки ті, що схвалені CoТССС, і ми будемо вдячні за це”, – роз\’яснила авторка законопроєкту, народна депутатка Інна Совсун.

Новий закон визначає такі аспекти:

– Клінічні протоколи;
– Табелі матеріально-технічного оснащення;
– Стандарти надання домедичної та медичної допомоги на догоспітальному рівні під час ведення бойових дій та під час підготовки сил безпеки й сил оборони за призначенням;
– Встановлює порядок дотримання зазначених стандартів та здійснює нагляд за цим;
– За погодженням із Міністерством охорони здоров’я затверджує перелік і мінімальні вимоги та/або стандарти якості до спеціалізованих медвиробів, які військовослужбовці використовують в умовах ведення бойових дій.

Ухвалення законопроєкту сприятиме у підсумку задоволенню потреби в забезпеченні військових частин сучасним та якісним медичними засобами.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img