Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЖитомирська майстриня вишила портрет Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”

Житомирська майстриня вишила портрет Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”

Майстриня Тетяна Пащенко з Житомирщини виготовила вишивані зображення Дмитра Коцюбайла та Андрія Огородника, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

«Я вишила портрети захисника Київщини і Маріуполя Андрія Огородника (позивний «Оджос») та Героя України Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Я знаю маму Андрія, їй дуже боляче від втрати сина, тому вирішила вишити його портрет і подякувати їй за Героя. Вперше я звернула увагу на Дмитра Коцюбайла, коли він отримував орден «Золота зірка» і мені його образ дуже запам’ятався. Як дізналася про його загибель, мені було боляче, тому вирішила вишити його портрет», — зазначила майстриня.

Кожен з портретів має розміри 50 на 60 см і виготовлений хрестиком. Для їх створення майстриня використала майже 100 відтінків ниток. Вона використовувала фотографії Героїв як основу для своїх робіт, а на виготовлення одного портрета витратила пів року.

Пащенко зазначила, що портрет Андрія Огородника буде переданий його батькам. Крім того, вона планує зустрітися з сестрою Дмитра Коцюбайла.

Зараз майстриня вишиває портрет Героя України Олександра Мацієвського.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img