Свіжі новини

ГоловнаДитяча студія та міжнародний мистецький проєкт — що готує Житомирська філармонія у...

Дитяча студія та міжнародний мистецький проєкт — що готує Житомирська філармонія у новому сезоні

Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера готує нові концертні програми своїх колективів, відкриття дитячої музичної студії та міжнародний мистецький проєкт.
Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера готує нові концертні програми своїх колективів, відкриття дитячої музичної студії та міжнародний мистецький проєкт.

Про плани в новому концертному сезоні розповіла директорка Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера Тетяна Руденька.

Зокрема, керівниця філармонії розповіла, що колектив готує низку концертних програм, що поєднують традиції із сучасними музичними експериментами. Це будуть нові програми Поліського академічного ансамблю пісні і танцю “Льонок”, академічної хорової капели “Орея”, фольклорного ансамблю народного обряду “Родослав”, гурту “Древляни”, камерного тріо “Filando” та утвореного вже під час війни камерного оркестру філармонії, сказала Тетяна Руденька.

З її слів, особливу увагу приділяють колабораціям з провідними музикантами та артистами з України та із-за закордону.

“Ми вже працюємо над міжнародним мистецьким проєктом “Діалог двох культур України та Польщі — пророки свободи Шевченко та Міцкевич”. Також приділяємо велику увагу грантовим проєктам”, — сказала Руденька.

Тетяна Руденька


В цьому концертному сезоні у філармонії також планують започаткувати проєкт, який надасть можливість кращим концертним колективам Житомирської області виступати на філармонійній сцені.

“І ключовим проектом сезону стане відкриття дитячою музичної студії при філармонії. Ця студія стане платформою для розвитку наших юних талантів, яким надаватиметься можливість зануритися в світ музики під керівництвом відомих досвідчених педагогів і керівників наших колективів. Згодом діти зможуть долучатися до наших концертів”, — зазначила Тетяна Руденька.

Вона додала, що в філармонії також працюють над своїми старими програмами та фестивалями і конкурсами. Як і раніше, будуть організовувати як сольні виступи, так і збірні, тематичні програми, запрошувати провідні колективи України.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img