Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині зʼявився Поліський індустріальний професійний коледж

На Житомирщині зʼявився Поліський індустріальний професійний коледж

Головинське вище професійне училище нерудних технологій на Житомирщині перейменували на Поліський індустріальний професійний коледж відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України.

Про це розповів директор закладу В’ячеслав Максимчук.

Зміна назви пов’язана з впровадженням нового закону України “Про професійно-технічну освіту”, який передбачає перетворення училищ та ліцеїв у професійні коледжі.

За словами В’ячеслава Максимчука, перехід на новий статус дозволить закладу краще відповідати сучасним вимогам до професійної освіти, забезпечувати навчання на новому обладнанні та отримувати державне фінансування для створення навчально-практичних центрів. Коледж матиме можливість готувати не лише висококваліфікованих робітників, а й фахових молодших бакалаврів.

Заклад пропонує навчання за 15 професіями, серед яких професії будівельного, монтажного та сільськогосподарського напрямів, електротехнічного виробництва та автомобільного транспорту. Наразі у коледжі навчається 615 студентів, і він отримав статус кваліфікаційного центру, який дозволяє визнання неформальної освіти з таких професій, як електрогазозварник, машиніст-екскаваторник, водій навантажувача.

Це вже другий навчальний заклад в Житомирській області, що перейшов на новий формат — раніше подібний процес відбувся в Коростишівському професійному аграрному ліцеї, який також отримав статус професійного коледжу.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img