Свіжі новини
ГоловнаТоп-новини6 мільйонів доларів знайшли у керівниці МСЕК та її сина – голови...

6 мільйонів доларів знайшли у керівниці МСЕК та її сина – голови пенсійного фонду у Хмельницькій області. ВІДЕО

Керівницю центру медико-соціальної експертизи та її сина, посадовця управління Пенсійного фонду на Хмельниччині, викрили на незаконному збагаченні.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Розслідування стосувалося незаконного оформлення інвалідності для чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації.

Під час обшуків у керівниці МСЕК у робочому кабінеті було знайдено 100 тисяч доларів США, підозрілі медичні документи та списки осіб з фіктивними діагнозами.

Вдома у неї та її сина вилучили майже 6 мільйонів доларів США готівкою, коштовності, а також 5 мільйонів гривень і 300 тисяч євро. Також знайдено документи, що вказують на незаконну діяльність та відмивання грошей.

Згідно з інформацією Офісу Генпрокурора, родина володіла значними активами, зокрема 30 об’єктами нерухомості, 9 елітними автомобілями, корпоративними правами на 48 мільйонів гривень, а також нерухомістю за кордоном. На валютних закордонних рахунках родина також “накопичила” майже 2,3 млн доларів США. Вони не вносили ці дані до своїх декларацій.

Чиновниця намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з півмільйоном доларів США.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи шахрайство, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, і незаконне збагачення.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img