Свіжі новини
ГоловнаІнформаціяХто у Житомирі контролює зовнішню рекламу

Хто у Житомирі контролює зовнішню рекламу

Експерти стверджують, що наразі існує більше 200 видів реклами. Без сумніву, однією з ефективних є зовнішня, а білборд — найпопулярніший її вид.


Ясна річ, що популярні нині також вивіски, дорожні розтяжки, конвексборди, лайтбокси та інші.


Але завдяки своїм великим розмірам білборди домінують над багатьма іншими рекламними форматами. Ці рекламні щити викликають підвищений інтерес перехожих та пасажирів наземного транспорту. На фоні інших рекламних носіїв білборд виглядає масштабною конструкцією, а рекламний слоган часто кидається в очі. Це дозволяє рекламодавцю зробити акцент на своєму продукті чи бренді, оскільки імідж, розміщений на великогабаритному щиті, можна добре роздивитися навіть з великої відстані.


Білборди, як правило, встановлюють на вулицях та перехрестях міста, що гарантує приплив додаткової цільової аудиторії. Однак це не завжди подобається мешканцям, які змушені майже цілодобово споглядати ці дещо нахабні й нав’язливі зображення.


У Житомирі рекламних щитів також вистачає, особливо в центрі міста. Деякі з них пустують, деякі неприємно вражають своєю неохайністю і низькопробністю. Більшість житомирян ставляться до яскравих рекламних картинок терпимо, але деяких така відверта нав’язливість навіть дратує. Мій знайомий (художник) Олександр каже, що окремі рекламні малюнки зроблені трохи примітивно, а чимало педагогів-філологів знаходять у текстах різні помилки. Та найбільше невдоволення мешканців обласного центру викликає стихійне, ніким не контрольоване розміщення різного роду рекламних плакатів і афіш на парканах, деревах, поблизу смітників і навіть туалетів.


Також житомиряни хочуть знати, чому так мало коштів отримує бюджет міста за таку навалу зовнішньої реклами? У відкритому доступі фігурує цифра — 196 тисяч гривень на місяць. Тобто громада міста щомісячно отримує ледь 200 тисяч гривень за повсюдне рекламне перенасичення. Так це, як кажуть, крапля в морі! Особливо, якщо порівнювати з іншими містами. Наприклад, бюджет міста Львова щомісячно отримує більше мільйона гривень від зовнішньої реклами.
А в Житомирі не виключено, що частина рекламних коштів залишається «в когось» у кишені.

Володимир Суботенко

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img