Свіжі новини
ГоловнаПолітикаНа Житомирщині поліція затримала депутата та його спільника за хабарництво

На Житомирщині поліція затримала депутата та його спільника за хабарництво

Слідчі Головного управління Національної поліції області разом з оперативниками викрили посадовця у вимаганні та отриманні хабаря від підприємця. Під час цієї незаконної операції йому допомагав знайомий.

Як встановило слідство, підозрюваний — 52-річний депутат однієї з міськрад Житомирської області, який також обіймає посаду головного спеціаліста одного з відділів та є членом комісії, що займається питаннями охорони природного середовища та благоустрою. Правоохоронці документували його злочинну діяльність під час отримання неправомірної вигоди.

Посадовець знав, що підприємець займається порубкою самосійних дерев на землях комунальної власності та вирішив використати це для особистого збагачення.

Спочатку у вересні депутат вимагав у підприємця 5 тисяч гривень, погрожуючи створювати перешкоди в його діяльності. Згодом, у жовтні, він залучив 37-річного знайомого, збільшивши суму до 35 тисяч гривень. Після того, як посередник передав вимогу депутата, зустріч відбулася ввечері 13 жовтня, де посередник отримав гроші. Одразу після цього поліцейські затримали обох спільників у гаражному приміщенні.

Під час затримання були вилучені гроші, мобільні телефони та автомобілі. Обом чоловікам інкриміновано вчинення злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та отримання неправомірної вигоди групою осіб за попередньою змовою). Наразі їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права займати певні посади.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img