Свіжі новини
ГоловнаСвітУ Житомирській області платники сплатили 126 млн. грн. податків за землю, воду,...

У Житомирській області платники сплатили 126 млн. грн. податків за землю, воду, ліс і надра

126 мільйонів гривень – таку суму рентних платежів за три місяці 2015 року перерахували в державний та місцевий бюджети платники податків Житомирської області.

Про це повідомили у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

У державну казну мобілізовано 32,4 млн. грн. рентної плати за використання лісових ресурсів, води та надр.

Основну частку податків за користування природними багатствами отримує місцевий бюджет. За перший квартал 2015 року місцева скарбниця поповнилася на 93,6 млн. грн. рентних платежів.

Серед них найбільш вагомим для бюджету є податок на землю. У цьому році платники перерахували 56,8 млн. грн. земельного податку, що на 15,8 млн. грн., або в 1,4 рази перевищує аналогічні надходження минулого року.

Лісові угіддя Житомирщини також досить суттєво поповнюють місцеву скарбницю – 29 млн. грн. в бюджет принесла рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів. Це у понад два рази більше, ніж на початку 2014 року.

Майже 6 млн. грн. сплачено на потребу місцевих громад користувачами надр та 1,8 млн. грн. – за спеціальне використання води.

Рентні платежі, частина яких надходить до місцевої скарбниці, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери області, соціальних програм, а також спрямовуються на відновлення природних ресурсів.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img