Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ житомирських школах змін у харчуванні учнів не відбулося. ВІДЕО

У житомирських школах змін у харчуванні учнів не відбулося. ВІДЕО

Цього року у житомирських загальноосвітніх закладах змін у харчуванні школярів не відбулося.

Про це кореспондентам розповів керівник Департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

За його словами, харчувати дітей за новими технологіями розпочнуть з 1 січня, хоча планували, що реформа шкільного харчування стартує з 1 вересня.

“До 1 січня є перехідний період, – каже Валентин Арендарчук. – Всі заклади в Україні готуються, щоб до 1 січня підготувати меню, розробки страв, технологічні карти. В бюджеті з нового року вже буде закладено кошти на закупівлю продуктів для харчування за новими технологіями”.

Курячі гомілки, картопляне пюре, салат із капусти і рисовий суп із овочами, – таке меню на обід 2 вересня у 28 школі Житомира.

“Діти вермішель люблять, а каші – ні, – каже кухарка шкільної їдальні Ірина Станевич. – З м\’ясних страв учні люблять котлети. Вони дуже смачні. Навіть бабусі приходять і запитують, як приготувати шкільну котлету, тому що діти хочуть саме таку, як у школі”.

Заступниця директора школи №28 Олена Стрельченко розповіла, що у закладі навчається майже 2 тисячі дітей, з яких 80 відсотків харчуються в їдальні, з них понад – 200 пільговики.

“У нас сніданок – 23 гривні 70 копійок, – каже Олена Стрельченко. – 11 гривень платять батьки, решту – місцевий бюджет. Обід разом із полуденком на групі продовженого дня – 27 гривень. Пільговиків у нас багато, всі вони харчуються безкоштовно. У нас є певні зміни до меню. Воно стало кориснішим, зменшили використання цукру, солі, додали більше овочів”.

А у 6 школі в меню сьогодні (2 вересня – ред.) суп з макаронами, картопляне пюре, котлета, консервована кукурудза і ягідний компот. Заступниця директора Валентина Хиля каже, що змін до меню цього року поки немає. За її словами, пільгове харчування дещо відрізняється від обідів за батьківські кошти.

“Ті обіди, які організовуються за кошти батьків, відрізняються, тому що вартість їх дещо більша, – каже Валентина Хиля. – Якщо пільгові – 21гривня 70 копійок, то за батьківські гроші – 35 гривень. В меню для пільговиків є і перша страва, і друга, а обіди за кошти батьків першої страви не мають, але діти можуть замовити те, що вони хочуть”.

Наталія Кисельова працює на кухні у 6 школі. Вона розповіла про вподобання дітей:

“Рибу не дуже їдять, а котлети, м\’ясо, картоплю, гречку і макарони люблять”.

Цього року з міського бюджету на харчування в житомирських школах виділили понад 71 мільйон гривень.

Ваша стаття
Читайте також

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img