Свіжі новини
ГоловнаПодіїАтрофія кісткової тканини: варіанти лікування до і після

Атрофія кісткової тканини: варіанти лікування до і після

При втраті зубів хочеться скоріше компенсувати дефект, адже він впливає не лише на посмішку, а й на стан здоров’я в цілому. Затягування походу до стоматолога не лише збільшує чек на послуги та ускладнює процес лікування. З часом прості рішення – такі, наприклад, як нейлоновий протез (healthydent.ua/uk/uslugy/neylonovyy-protez), можуть стати для пацієнта недоступними.

Тоді доводиться вивчати інші методики: такі, як «all on 6» (https://healthydent.ua/uk/uslugy/povne-vidnovlennya-zubnogo-ryadu-za-tehnologiyeyu-all-6) – тобто, конструкцію, в якій всі штучні зуби розміщуються на 6 імплантах. Її не можна назвати затратною ані за часом, ані за коштами. Та саме на неї падає вибір фахівців, коли атрофія кісної тканини вже почалась.

Атрофія кісткової тканини: варіанти лікування до і після

Чому відбувається атрофія кісткової тканини?

Атрофічний процес у щелепі – це патологічні зміни, з якими відбувається руйнування кісткових елементів. Головною небезпекою при цьому є хронічне протікання та незворотність процесу.

Атрофічні зміни можуть відбуватись у будь-якому віці, та часто тригером стає видалення зубів, після якого не наступило їх заміщення коронкою чи іншим видом імплантів. Щелепа перестає відчувати звичне навантаження, тож організм починає «економити ресурси» саме на ній. Через це зона атрофії отримує менше поживних речовин, і процес прискорюється. Всього за рік пуста ділянка зменшується на чверть, і до фізичного дискомфорту додаються естетичні порушення, з’являються вади мовлення.

Як лікувати: система «all on 6»

Тут пацієнт часто і вирішує звернутись до лікаря. При атрофії, що тільки почалась, можна обмежитись чотирма імплантами й технологією «all on 4». Та при помітній проблемі аж до середнього ступеня атрофії використовується лише система «all on 6», яка дозволяє більш міцно закріпити конструкцію на недостатньо надійній кістці.

Технологія «all in 6» не передбачає нарощування кісткової тканини, а лише врівноважує майбутню штучну конструкцію завдяки правильному розміщенню та висоті імплантів. Вона має безліч переваг та обмежену кількість протипоказань, а ще доступна за вартістю. Та якщо упустити середній ступінь атрофії щелепи, повернення впевненої посмішки та насолоди від улюблених страв стає процесом, значно складнішим у виконанні. Чи варто зволікати?

Легкі можливості без атрофії: нейлоновий протез

За відсутності кількох зубів на щелепі, втрачених через захворювання чи травму, багато пацієнтів віддають перевагу такому простому та легкодоступному методу, як нейлонові протези. Вони виробляються із гнучкого, гіпоалергенного та інертного матеріалу, який підходить майже всім.

Цей протез можна носити кілька років, а також використовувати для того, щоб щелепа звикла до правильних механічних навантажень. Він дозволяє легко пережовувати нетверду їжу, а головне – повертає посмішку, в якій важко розгледіти неприродність. Саме таку легку конструкцію все частіше рекомендують досвідчені стоматологи.

Нейлонові зубні протези не мають протипоказань, та є лише одна важлива деталь: стан кісткової тканини. Конструкція щільно стає на ясна, а отже, кістка щелепи має бути «на місці». Саме тому, щоб уникнути зайвих витрат і візитів до стоматологічної клініки, варто зайнятись протезуванням вчасно: до появи кісткової атрофії.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img