Свіжі новини
ГоловнаПодіїЛьодяники при ангіні: як діють, скільки можна приймати і кому. Розповідає Лісобакт

Льодяники при ангіні: як діють, скільки можна приймати і кому. Розповідає Лісобакт

Ангіна – друге за частотою після ГРВІ інфекційне захворювання у дітей та дорослих віком до 40 років. Саме це спричинило дещо недбале ставлення до цієї хвороби. Багатьом здається, що теплим чаєм та полосканням можна вилікувати тонзиліт. Але ангіна набагато небезпечніша, ніж нам хотілося б думати. До її ускладнень відносяться менінгіт, а також хвороби нирок та серця. Тільки комплексне лікування ангіни дозволяє впоратися з інфекцією, повністю одужати та уникнути ускладнень.

Типові методи лікування ангіни

Вкрай важливо не проґавити перші прояви ангіни, і починати діяти відразу. На сайті https://lysobact.com.ua/ Лісобакт дає інструкцію із застосування місцевих антисептиків. Незважаючи на те, що при ангіні запалення локальне, воно торкається лише лімфаденоїдного кільця глотки та мигдаликів, загальне самопочуття хворого різко погіршується. Підвищується температура, з\’являється озноб, голова болить, з\’являється слабкість. Саме з такою симптоматикою часом пов\’язано неправильне лікування ангіни. Простим полоскання настоєм ромашки або жуванням меду, до яких додають препарати, що знеболюють і знижують температуру, ангіну не вилікувати. Якщо після трьох днів такого самолікування стан лише погіршився, обов\’язково потрібна консультація лікаря. Існує певна інструкція, за якою лікарі лікують ангіну:

  • Антибіотики – призначаються, коли хвороба помітно прогресує, біль в горлі проявляється не тільки при ковтанні, мигдалики опухлі, з\’явився наліт, навіть гнійники;
  • Місцеві антисептики – льодяники, спреї необхідно починати використовувати при перших ознаках ангіни – першіння, неприємних відчуттях при ковтанні;
  • Дієта – рекомендовано їсти тільки м\’яку нежирну їжу кімнатної температури та дотримуватись питного режиму;
  • Постільний режим – якщо хвороба перейшла у гостру стадію, потрібно лежати у ліжку, щоб дати організму за допомогою терапії впоратися з інфекцією.

Нагадаємо, що антибіотики потрібно приймати лише за розпорядженням лікаря. Але місцеві анестетики – це перша і найдієвіша допомога при ангіні Льодяники бажано мати в аптечці і навіть жіночій сумочці. Це допоможе в першу годину при незначних симптомах зупинити хворобу і не дати їй розвиватися. Що це за диво льодяники, давайте розбиратися.

Як діють льодяники Лісобакт

Ефективність цього засобу зумовлена його складом. Лізоцим – натуральний фермент, який відомий своєю антисептичною дією, та вітамін В6, що підвищує локальний імунітет, сприяє загоєнню та відновленню слизової оболонки – це основні помічники при лікуванні ангіни. Тільки антибіотиками вилікувати тонзиліт швидко не вийде, місцеві анестетики на кожній стадії захворювання мають бути присутніми. Лісобакт – це засіб для дітей та при перших ознаках захворювання у дорослих.

Для більш інтенсивного місцевого антисептичного ефекту є льодяники Лісобакт Дуо. Це таблетки для розсмоктування для дорослих. Вони мають два ефективних антисептичних складових лізоцим і цетилпіридинію хлорид. Цей місцевий анестетик призначений для дорослих, і має потужний терапевтичний ефект. На пізніх стадіях ангіни, коли до загальних симптомів підключається сильний нежить, бажано використовувати препарат цієї ж лінійки Лісобакт Ріно.

Кому можна давати льодяники

Обмежень використання цих засобів не чисельні. Льодяники рекомендують давати дітям від трьох років. І це пов\’язано складом, а формою випуску. Дитина молодша за цей вік може проковтнути або подавитися льодяником, що вкрай небезпечно.

Вагітним і жінкам, що годують груддю, використовувати препарат не рекомендується через брак даних про те, як лізоцим діє на плід. Лікарський засіб протипоказаний тим, хто має алергію на одні з компонентів препарату.

Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтесь з лікарем та ознайомтесь з інструкцією.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img